Novi progon Bošnjaka u Kiseljaku: HDZ preko policije pokrenuo proces protiv roditelja bošnjačke djece

Mediji su proteklih dana izvještavali o protestima bošnjačkih roditelja u Kiseljaku koji su tražili i traže ista prava za svoju djecu kao što ih imaju i djeca hrvatske nacionalnosti.

 

 

Iako se činilo da se situacija smiruje te da će zahtjevi roditelja biti ispunjeni, pa makar i djelomično, ispostavilo se suprotno…

Kako saznaje portal Mahalla.ba, počela je „potjera za vješticama“, odnosno počelo je sa prijetnjama roditeljima koji su prisustvovali skupu 30. avgusta u dvorištu škole u Kiseljaku.

Iz PU Kiseljak šalju se pozivi za saslušavanje zbog učestvovanja na protestima. Jedna od onih koji su dobili poziv iz PU Kiseljak je samohrana majka Senada Čičko, majka učenice 6. razreda osnovne škole.

Optužena je za narušavanje javnog reda i mira… Ako je narušavanje javnog reda i mira traženje prava za svoje dijete da bude u uslovnoj učionici, da uđe u salu koju vidi svaki dan, ali 5 godina nema pristup, onda to jeste narušavanje javnog reda i mira.

Umjesto da se ukine kiseljački aparthejd, načelnik Kiselja i njegova politička partija ga dodatno produblju daljnjom segregacijom bošnjačke djece u kiseljačkim školama.

 

 

SAFF.ba

Komentari su zatvoreni