NOVI SKANDAL PREDSJEDNIKA HRVATSKE: Zoran Milanović američkim vojnim helikopterom odletio u…

Inače, svi letovi predsjednika RH vojnim helikopterima klasificirani su oznakom tajnosti, pa javnost, koja sve to plaća, nema uvida koliko puta predsjednik, primjerice, putuje vojnim helikopterom, i koliko je to opteretilo proračun MORH-a.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović često koristi helikopter za svoja putovanja diljem Hrvatske. Najviše pritom koristi vojni transportni helikopter Mi 171. U subotu, 10. rujna, Milanović je otišao u Split kako bi prisustvovao finalnoj utakmici Vaterpolskog Europskog prvenstva. Prema informacijama Jutarnjeg lista, i za taj put u Split koristi se vojni helikopter. Ne, ovaj put predsjednik je sjeo u novi američki helikopter Blackhawk. Jedan od dva koje je SAD isporučio Hrvatskoj u maju ove godine. Koliko je poznato, to je prvi put da je predsjednik RH na službeni put otišao američkim vojnim helikopterom

Prema informacijama Juternjeg lista , helikopter je viđen kako slijeće u kasarnu Lora u Splitu. Odatle je potom automobilom prebačen do Spaladium Arene, gdje je odigrana utakmica. U Zagreb se također vratio helikopterom. U društvu predsjednika RH, na utakmici je bila i predsjednica Mađarske Katalin Novak. Još uvijek nema informacija je li i ona bila s Milanovićem u Blackhawku, ili je ona do Splita stigla automobilom. Inače, svi letovi predsjednika RH vojnim helikopterima klasificirani su oznakom tajnosti, pa javnost, koja sve to plaća, nema uvida koliko puta predsjednik, primjerice, putuje vojnim helikopterom, i koliko je to opteretilo proračun MORH-a. Prema proceduri koja se sada primjenjuje, zapovijed za korištenje materijalnih sredstava za potporu predsjednika Republike potpisuje načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj .

(SB)

Komentari su zatvoreni