NOVI UDAR NA POVRATNIKE U PODRINJU: Penzionerki iz Vlasenice mjesečni račun za vodu 600 KM, mora platiti ili će sud zaplijeniti penziju

Iz preduzeća ‘Vodovod i kanalizacija Vlasenica’ ispostavili su jednoj penzionerki mjesečni račun za vodu koji je veći od 600 KM. Nisu željeli uvažiti njenu žalubu na previsoku cijenu, pa očekuje da će uskoro sud odrediti zaplijenu njene penzije.

 

 

– Jasno je da jedna porodica ne može potrošiti 600 KM vode za jedan mjesec, ali moj problem niko ne želi saslušati – rekla je Patriji.

 

– Prekršena su moja osnovna ljudska prava – dodala je ova penzionerka, koja je govorila pod uslovom anonimnosti, ali pokazuje na uvid račun. Piše da je tokom mjeseca januara potrošila 477 kubinih metara vode i da treba platiti 607 KM. Poređenja radi,  prema javnim podacima ViK-a Sarajevo iz 2011. godine potrošnja vode po stanovniku u glavnog grada BiH iznosila je 4,39 metara kubnih.

 

Ova penzionerka je Bošnjakinja, povratnica u Vlasenicu, koju, smatra, lokalne vlasti žele zastrašiti. Govori da nije jedina koja se suočava sa sličnim problemom. Povratnici u Vlasenicu morali su izmiriti ratni dug za vodu, iako su tokom rata bili protjerani iz svojih kuća, piše NAP.

Komentari su zatvoreni