Objavili LAŽNU VIJEST da je izvršen atentat na Muamera Zukorlića

U povodu objavljivanja informacije o navodnom atentatu na predsjednika akademika muftiju Muamera Zukorlića, narodnog poslanika i predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo NSRS, Stranka pravde i pomirenja izdaje sljedeći

 

D E M A N T I J

 

Ujutro, 12. januara 2018. godine na web portalu “Omiljeniportal.com” pojavila se lažna vijest sa naslovom „Ekskluzivno! Izvršen atentat u Novom Pazaru na Zukorlića” u kojoj stoji da je „Zukorlić ustijeljen u predjelu prsa sa jednom izlaznom ranom, i da je hitno prevežen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru”.          

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik muftija Muamer Zukorlić jutros, 12. januara 2018. godine, u 6:30h gostovao je u Jutarnjem programu TV Pink koji se prenosio uživo pred višemilionijskim auditorijem i javnost cijelog regiona mogla je vidjeti da nikakav atentat na gospodina Zukorlića nije izvršen.

Vijest na portalu “Omiljeniportal.com” u potpunosti je lažna, zlonamjerna i smatramo da ima dubinsku pozadinu.

U drugom pasusu vijesti navode se mogući motivi atentata na predsjednika Zukorlića u kojima se posebno naglašavaju tekstovi iz „Revije Sandžak” od prije nekoliko godina o sprezi bošnjačkih političara sa kriminalnim krugovima i apostrofira da se Zukorlić u posljednje vrijeme žestoko obrušio na kriminal.

SPP podsjeća da je u toku akcija uklanjanja kladionica i kockarnica koje ne posluju u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, članovi 71 i 86, tj. nalaze se na nepropisanoj udaljenosti od obrazovnih institucija bližoj od 200 metara. Prethodnih dana funkcioneri naše partije su zajedno sa zabrinutim roditeljima i građanima Novoga Pazara premjeravali udaljenost kladionica od obrazovnih institucija u Novom Pazaru i pokrenuli talase građana koji zajedno sa njima insistiraju na uklanjanju svih ovih objekata.

Uznemireni vlasnici, nosioci i stvarni organizatori ovog kriminalnog djelovanja već su 10. januara 2018. godine pokušali da prepadnu nosioce ovih aktivnosti na terenu.          

Objavljivanje ove informacije treba shvatiti kao otvorenu prijetnju od strane političko-kriminalnih krugova koje političko napredovanje SPP na čelu sa predsjednikom Zukorlićem ovime ugrožava.

SPP će cijeli slučaj prijaviti nadležnim organima, i očekuje hitnu reakciju identificiranja počinioca, otkrivanja pozadine i poduzimanje svih daljih mjera u skladu sa Zakonom.

 

*Ovo je samo jedan u nizu lažnih portala koji objavljuju svakakve vijesti. Javnost u Bosni i Hercegovini se susrela sa mnogo ovakvih portala koji su narušili i ljudske živote. Predlažemo da kada naiđete na neki takav portal da ga prijavite odmah facebook-u jer se takvi najviše oglašavaju na toj društvenoj mreži.

 

(SPP saopštenje)

Komentari su zatvoreni