Obraćanje poslanika iz Srebrenice na Parlamentu BiH: Srebrenici vratiti status u izbornom zakonu iz 2008. godine

Ono što u prijedlogu HNS-a, odnosno HDZ-a nisam vidio, a pogotovo sam iznenađen prijedlogom SDA da u svojim izmjenama nemaju prijedlog promjena izbornog zakona za područje općine Srebrenica.

 

 

Predlažem da u izmjene izbornog zakona uvrstimo Srebrenicu jednim amandmanom ili da vratimo isti amandman iz 2008. godine da za područje općine Srebrenica mogu glasati sve osobe protjerane iz Srebrenice odnosno osobe sa popisa iz 1991., razlozi su jasni i ništa se promijenilo nije u odnosu na razloge iz 2008., čak sada kad vidimo kako je stanje u Srebrenici i nakon svih presuda u Hagu za sve nas bi trebalo biti dovoljno razloga, siguran sam da su potpisnici pa i kreatori dejtona, imali sve ove presude pred sobom feljtonski sporazum bi bio drugačiji, ali Dejton je ostavio prostor da danas to uradimo pred tim ne možemo zatvoriti oči, ni mi, ni demokratski svijet u kojem živimo.

Podnijeti ću amandman na izborni zakon identičan onom iz 2008. godine da svi srebreničani koji su protjerani iz Srebrenice mogu glasati za opštinu Srebrenica. Razočaran sam što to kolege iz SDA u svom prijedlogu koji je u proceduri nisu predložili, rekao je Sadik Ahmetović, Poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, za naš portal.

 

 

(ZASREBRENICU.ba)

Komentari su zatvoreni