Home Novosti BiH Od kamena izradili Cvijet Srebrenice koji se vidi i iz aviona

Od kamena izradili Cvijet Srebrenice koji se vidi i iz aviona

cvijet srebrenice

U okviru tretmana odvikavanja od psihoaktivnih supstanci klijenti i uposlenici Javne ustanove Terapijska zajednica Kampus Kantona Sarajevo na art terapiji izradili su Cvijet Srebrenice u krugu ustanove u Rakovici

 

 

 

Art terapija se provodi u okviru procesa oporavka gdje korisnici spoznaju svoju kreativnost i pokušavaju na najbolji način predstaviti svoje kreativne vrline.

– Cvijet Srebrenice je jedinstven jer je u potpunosti izrađen ručno, složen je od dvije vrste kamena, a uz veliki trud i volju korisnika da na jedan poseban način iskažu počast žrtvama genocida u Srebrenici – navode iz Kampusa dodajući da je ovo njihov način da pošalju poruku mira, ljubavi i tolerancije.

Cvijet kao trajna instalacija nalazi se na avionskoj ruti prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo pa se vidi i iz aviona.

cvijet Srebrenice od kamena

 

– Cvijet je prečnika 15 metara i izrađen je od dvije vrste lomljenog kamena donacijom sarajevske firme Baumit koja je bespogovorno odgovorila na zahtjev naše ustanove u realizaciji projekta, te su postali bitna karika u realizaciji projekta – navode.

Svake godine nekoliko mladića koji borave u Terapijskoj zajednici na odvikavanju od psihoaktivnih supstanci učestvuje i na Maršu mira Nezuk – Potočari, te im se priključuju i uposlenici.

Previous articleSJEĆANJE NA GENOCID U SREBRENICI: U Beogradu performans “Srebrenica 8372”
Next articleKremer, bivši hirurg, traži dječaka Hasana kojeg je operisao 1995. prije pada Srebrenice
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.