Home Novosti BiH Odbornik SDP-a Esmin Mahmutović proslavio neustavni “Dan RS-a” u Doboju

Odbornik SDP-a Esmin Mahmutović proslavio neustavni “Dan RS-a” u Doboju

Odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini grada Doboj Esmin Mahmutović prisustvovao je prijemu kojeg je Gradska uprava organizirala povodom neustavnog praznika “Dan RS-a”. Mahmutović je bio jedini odbornik “probosanskih stranaka” koji se odazvao na prijem kojim se veličao praznik kojeg je Ustavni sud BiH proglasio kao neustavan.

 

 

Tim je povodom reagirao njegov kolega iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sevlid Hurtić. Njegovu reakciju u nastavku prenosimo u cjelosti:

– Obilježavanje 9. januara je antidejtonski, antiustavni, anticivilizacijski i uvredljiv čin neodgovornih političara u manjem bosanskom entitetu RS, stoji u inicijativi o proglašenju 9. januara danom sjećanja na žrtve genocida zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirevića (SDP).

Dušebrižna politika SDP-a, na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem i osvajačem populističkih izjava Denisa Bećirevića, navodi da se 9. januar može vezivati samo za aktivnosti agresije nad BiH, stvaranje „velike Srbije“, genocid i tako dalje pa i zvuči kao politika koja brine o miru i ustavnom poretku države BiH.

Međutim briga SDP-a i nije kako je prestavljaju gore navedeni. Samim tim u gradu Dobuju imate odbornika Esmina Mahmutovića (SDP) koji je kao jedini Bošnjak danas prisustvovao, uveličao i slavio tzv. „dan RS-a“ u organizaciji Grada Doboja.

Gospodine Nikšiću i gospodine Bećireviću, kako i sami u svojoj inicijativi pozivate na odgovornost pojedinih političara iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, pitam Vas kada će ovakvi istupi Vaših odbornika odgovarati ili se kao takva politika SDP-a svodi samo od Baščarsije do Marijin Dvora.

I za kraj gospodo iz SDP-a, kako i sami kažete: „Obilježavanje 9. januara u bosanskom entitetu je uvredljivo…“. E, pa nemojte nas vrijeđati. Dovoljno smo uvrijeđeni – napisao je Hurtić.

 

 

(SAFF.ba)

Previous articleDRAGAN BURSAĆ: „Lazare, a šta ćemo sa Srebrenicom?“
Next articlePosljednje riječi pukovnika El Gadafija i danas odzvanjaju u ušima: ZNATE LI ŠTA JE REKAO PRED SMRT?
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.