ODJEKNULA PORUKA SCHMIDTU IZ BANJE LUKE: „Očekujem da poslije ove izjave ne dijelite više svoje trenutke sa ovim „smećarima“ na istoj deponiji….“

Visoki predstavnik Christian Schmidt prilikom posjete Goraždu izgubio je živce pred kamerama, nakon pitanja novinarke. Nakon svega uslijedile su reakcije političara iz BiH ali i Evropske unije.

Aleksandar Vuković , predsjednik GO SDP-a BiH Banja Luka, poslao je na društvenim mrežama poruku visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

-Poštovani,

Samo par rečenica o Bosni….

Juče ste u u svom izlaganju i opservaciji političke situacije u istom kontekstu pričali o Bosni i Hercegovini i političarima koji su smeće!

Ne može svetinja pod imenom Bosna i Hercegovina i pojam “smeće” u istu rečenicu, u istu misao!

Ova zemlja je opstala prije Vas, a i opstaće i poslije Vas!

A opstaće i poslije ovih smećara kako ste ih ispravno nazvali!I

Brutalno je natopljena nesrećama, tragedijama i suzama, ali opstaće!

Kod nas se u Bosni kaže “s kim si-takav si”, pa očekujem da poslije ove izjave ne dijelite više svoje trenutke sa ovim smećarima na istoj deponiji!

Molim Vas radite svoj posao i poštujete moju zemlju u kojoj ste kao i svi gosti, drag gost, poručio je na kraju Vuković.

Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Schmidt prilikom posjete Goraždu izgubio je živce pred kamerama, nakon pitanja novinarke.

Komentari su zatvoreni