Čuvajmo Srebrenicu

ODMAH NA POSAO: Novoimenovani američki ambasador Nelson predao akreditivna pisma; “SAD će nastaviti…”

0

Načelniku Odjela za diplomatski protokol Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mirsadu Bešiću, danas je kopije akreditivnih pisama uručio novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric George Nelson, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH

Novomenovani ambasador SAD-a u Eric George Nelson doputovao je juče u glavni grad Bosne i Hercegovine.

On će dužnost ambasadora preuzeti od dosadašnje američke ambasadorice Maureen Cormack.

Uoči svog dolaska u BiH Nelson je uputio poruku građanima BiH kazavši, između ostalog, da će SAD nastaviti davati podršku ljudima koji danas rade na izgradnji sigurnije i prosperitetnije zemlje.

Nelson je govorio na bosanskom jeziku.

„Kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata, ponosan sam na raznolikost koja je SAD učinila velikom nacijom. Također sam ponosan što sam javni službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a posljednjih 30 godina kao diplomata.

Radujem se posjeti zajednicama širom BiH kako bih se upoznao sa historijom, kulturom i raznolikošću vaše prelijepe zemlje i čuo kakvoj budućnosti se nadate za sebe i buduće generacije.

SAD će nastaviti davati podršku ljudima koji danas rade na izgradnji sigurnije i prosperitetnije zemlje, u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH. Hvala vam na pažnji i vidimo se uskoro“, poručio je, između ostalog, ambasador SAD-a u BiH.

Da li su Dodik i Čović zabrinuti?

Novi američki ambasador u BiH uputio poruku svim građanima BiH

(Vijesti.ba)

Odgovori