Čuvajmo Srebrenicu

OO SDA Srebrenica: Interesi Bošnjaka se brane u skupštinskim klupama

Opštinski odbor SDA Srebrenica na današnjoj sjednici sumirao rezultate postignute u 2016. godini, te raspravljao o aktivnostima za narednu godinu.

Poseban akcenat, kako je saopćeno, stavljen je na trenutnu situaciju u Skupštini opštine Srebrenica, gdje su ovim putem pozvali sve odbornike koalicije da se vrate u okvire rada Skupštine i svojim radom štite prava Bošnjaka, a nikako “napuštanjem sjednica koje samo šteti svima nama, jer se interesi Bošnjaka prvenstveno brane u skupštinskim klupama, a ne van njih”.

Povezani članci

Na sjednici je Opštnski odbor dao punu podršku njenom predsjedniku Hamdiji Fejziću u nastojanjima smirivanja tenzija, zaštiti bošnjačkih interesa i implementaciji izbornih rezultata, te zaključio da je neophodno implementirati sve izborne rezultate na početku 2017. godine.

“Opštinski odbor SDA Srebrenica će nastaviti raditi u interesu građana Srebrenice i zaštite bošnjačkih interesa, razvoja Srebrenice, te poboljšanju životnog standarda građana, povratka i zapošljavanja mladih osoba”, stoji u saopćenju OO SDA Srebrenica koje potpisuje predsjednik OO SDA Hamdija Fejzić, a kojim su građanima Srebrenice čestitani predstojeći praznici.

 

Oslobodjenje.ba