Opasni kriminalci iz Srbije uhapšeni u Banjoj Luci

Banjalučka policija uhapsila je na području tog grada dvojicu muškaraca iz Sremske Mitrovice, a za kojima je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog pokušaja teškog ubistva, ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija u Srbiji, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, “pali” su Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29), a nakon saznanja da su sa njima u društvu i Milan Majkić (31) i Zoran Kirjaković (49), i oni su pronađeni i uhapšeni.

Prema riječima našeg izvora, riječ je o izuzetno opasnim kriminalcima, sklonim korištenju oružja, a za kojima je Viši sud u Sremskoj Mitrovici raspisao potragu.

Pregledom Kirjakovićevog automobila “BMW” pronađeni su predmeti pogodni za vršenje krivičnih djela, tačnije rukavice, crna kapa – fantomka, baterijske lampe, šarafcigeri, čakije i crni ruksak.

– Policijski službenici su lica V. T. i B. P. nakon ispitivanja predali u nadležnost Suda BiH, a nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se spomenuta lica, kao i M. M. i Z. K. mogu dovesti u vezu sa izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banja Luka – navode u policiji, te dodaju da će nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima biti dostavljena informacija Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

 

(Faktor)

Komentari su zatvoreni