Opis jednog od najokrutnijih ubistava u logoru Omarska: Seksualno sakaćenje Fikreta Harambašića

0

Na suđenju zločincu Dušku Tadiću u Hagu utvrđene su nepobitne činjenice o jednom od najmonstruoznijih ubistava u Prijedoru. Riječ je o nezapamćeno ponižavajužem zlostavljanju i ubistvu logoraša Fikreta Harambašića:

 

 

“Nakon što su G i svjedok H bili prisiljeni da vuku tijelo Jasmina Hrnića po hangaru, naređeno im je da uskoče u kanal, a zatim je Fikret Harambašić, go i krvav od udaraca, bio prisiljen da uskoči u kanal sa njima. Svjedoku H je naređeno da mu liže golu stražnjicu, a G da mu sisa penis i zatim da mu odgrize testise. Za to vrijeme, grupa muškaraca u uniformama stajala je oko kanala posmatrajući i vičući da jače grize. Sva trojica su zatim morala da izađu iz kanala, a svjedoku H je zaprijećeno da će mu nožem iskopati oba oka ukoliko ne bude držao Harambašićeva usta zatvorena kako ovaj ne bi vrištao. G je zatim natjeran da legne između Harambašićevih golih nogu i da ga, dok se ovaj otimao, udara po genitalijama i odgrize ih. G je zatim odgrizao jedan od Harambašićevih testisa i ispljunuo ga, te mu je rečeno da može da ode. Svjedoku H je naređeno da odvuče Fikreta Harambašića do obližnjeg stola, gdje je zatim stajao pored njega, a onda mu je naređeno da se vrati u svoju sobu, što je i učinio”.

 

POVEZANO: Svjedočenje Nusrete Nuske Sivac o odvođenju i preživjelim strahotama logora Omarska – “hor živih kostura na pisti”

 

(SAFF.ba)

Odgovori