Opštinski budžet Srebrenice za ovu godinu iznosi 11.593.185 KM

0

Na prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica odbornici su usvojili opštinski budžet za tekuću 2017.godinu u iznosu od 11.593.185 KM, što je 62,3 odsto više u odnosu na prošlogodišnji. U budžet za tekuću godinu uvrštena su sredstva od 2 miliona eura koje je donirala Vlada Srbije kao direktnu podršku ovoj opštini. U izjavi za naš radio govori Vesna Kočević, vršilac dužnosti načelnika za finansije opštine Srebrenica je kazala da je za projekat izgradnje nove zgrade obdaništa predviđeno milion konvertibilnih maraka, a realizacija se očekuje početkom aprila ove godine.

– Kada su u pitanju redovni troškovi koji su nephodni za funkcionisanje opštine kao institucije i preduzeća čiji je Opština osnivač i ti troškovi su u jednom dijelu nešto povećani. Što se tiče rashoda za lična primanja oni se nisu mjenjali, a veća su povećanja kod rashoda za tekuće troškove i sa 23 % su veći u odnosu na prethodnu godinu. Riječ je o fiksnim troškovima, koji su nephodni za funkcionisanje rada poput električne energije, komunalne usluge i sl. – izjavila je za naš radio Kočević.

Kočević ističe da ove godine vodilo se računa o NVO, određenim udruženjima i klubovima, a jedna od novih stavki koja je predviđena budžetom je uređenje groblja i mezarja u Skelanima.

– Za razvoj poljoprivrede ove godine izdvojeno je 180.000 KM. I ove godine opština Srebrenica će da podrži otvaranje novih firmi sa sufinansiranjem u iznosu od 300.000 KM. Za finansiranje pripravnika planirano je 100.00, dok je za stipendiranje studenata planirano 50.000 KM. Za kategorije ugroženog stanovništva planirana su sredstva u iznosu 500.000 KM – zaključila je Kočević.

Autor: K.Šakić / JP JS RTV Srebrenica

Odgovori