Home Archive OŠTRA PORUKA DF-a DODIKU: Nećete se dobro provesti, nemate rješenja za COVID

OŠTRA PORUKA DF-a DODIKU: Nećete se dobro provesti, nemate rješenja za COVID

Pravo je pitanje, kako navode, hoće li biti Dodika “poslije svega ovoga što smo prošli i što ćemo još proći”

Demokratska fronta oglasila se saopćenjem povodom izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o “BiH kao nemogućoj državi”. Kako su naveli, izrečeni stavovi izražavaju “Dodikovu paniku”.

– Pošto ste sami u predvečerje najvećeg hrišćanskog blagdana, Vaskrsa, znači u nevakat za pristojan svijet, ponovo zapodjenuli priču o raspadu, podjeli i BiH kao nemogućoj državi, trudit ćemo se da Vam na iole pristojan način i odgovorimo. To što ste rekli zapravo pokazuje Vaše stanje, paniku i nedostatak racionalnih rješenja za vrijeme u kojem trenutno živimo, a posebno za ekonomski Covid koji slijedi – navedeno je u saopćenju.

DF navodi i da će se za ono što je Dodik izrekao “svako normalan” pitati jesu li to riječi “čovjeka s dijagnozom ili normalnog političara i državnika”.

– Blebetanja o tome kako je za dobrobit Srba, Bošnjaka i Hrvata ovo nemoguća država koja mora doživjeti novu političko teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH, potvrđuje naš prethodni upit o anamnezi autora ovakvih stupidarija. Pa se još pitate, valjda da dospete so na ranu, šta je to BiH dala istim tim narodima i konstatujete – ništa! Pa stupidarija tipa da je „problem BiH što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura“. I Kafka bi Vam pozavidio na ovakvoj konstrukciji – navode iz DF-a.

– A šlag na Vašu otrovnu tortu, kao u svakoj priči, dolazi na kraju, kada kažete da je pitanje hoće li biti BiH nakon pandemije? Hoće, Mile, hoće! I prije i poslije pandemije. I prije i poslije ekonomske krize, kao što je BiH bilo i prije i poslije svih historijskih vratolomija, kriza i ratova – navodi se u saopćenju.

Pravo je pitanje, kako navode, hoće li biti Dodika “poslije svega ovoga što smo prošli i što ćemo još proći”.

– Pitanje je koliko će još dugo narod u RS trpjeti Vaše samovlašće umotano u lažni altruizam i kupovinu povjerenja na način koji cijeli entitet vodi u nepovratnu ekonomsku i socijalnu propast? Neka Vam je na obraz (ako ga je išta ostalo), a sve dolazi i doći će na naplatu, pa će historija i Vama pokucati na vrata, a onda se nećete dobro provesti, budite sigurni – zaključuju iz DF-a.

(Avaz / ZS)

Previous articleKOMŠIĆ UPUTIO ŽESTOKO PISMO DODIKU: “Blebetanje o BiH govori o anamnezi AUTORA OVIH STUPIDARIJA…”
Next articleObilježena godišnjica akcije “Pretis”: Dan kada je poginuo i heroj Safet Hadžić
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.