OTKRIVENI LAŽNI APELI ZA POMOĆ: Napadnuti novinari našeg portala i već drugi dan izloženi prijetnjama

Prije nekoliko dana objavili smo tekst o napuštenoj djeci iz Mihatovića. Kako nam je tada rečeno, majka je otišla u Njemačku, a otac ne može da se brine o njima. Tada su djeca bila sama u neuređenoj prostoriji i na jednoj spužvi.

 

 

Iz Centra za socijalni rad je potvrđeno da je slučaj u toku.

 

Nakon objave su stizale kontradiktorne informacije i zloupotrebi apela za pomoć. Između ostalog, pozvala nas je i majka koja je govorila o zloupotrebi njene djece.

 

Jučer je na teren izašla naša ekipa s predstavnicima nekoliko humanitarnih organizacija i na upit o informacijama koje su stizale u našu redakciju, doživjeli su i verbalni napad.

 

Vrijeđanja, psovke, na ivici fizičkog obračuna i uz maksimalne napore, sva ekipa je uspjela izaći iz izbjegličkog naselja Mihatovići.

 

 

 

 

 

 

Djevojka koja nas je pozvala i tražila našu pomoć, ali i pomoć naših kolega s drugih medija je kćerka Razije Halilović, žene koja iza sebe ima nekoliko apela za pomoć. Ona je preuzela i ovu djecu, te ponovo na njihovu životnu situaciju uputila apel prema medijima.

 

prevara
prevara

 

 

 

 

 

 

 

Činjenice smo provjerili na terenu, otac želi svoju djecu. Odlukom Centra za socijalni rad osmogodišnji Eldin je sinoć prebačen kod oca koji ne živi u uslovnoj prostoriji, potrebna mu je pomoć dobrih ljudi, ali je preuzeo svog sina i bio zadovoljan odlukom humanitaraca da se ne adaptira nikakav stan u Mihatovićima. Moramo naglasiti da je kćerka Renata Suljić, dobrovoljno ostala u izbjegličkom kampu.

 

Od trenutka kada se obustavlja pomoć i apel se dokaže lažnim sa profila Smirne Mujkanović i drugih lažnih profila se upućuju otvorene prijetnje novinarki.

 

O sigurnosti naših zaposlenika, ali i predstavnika organizacija će brinut MUP TK, a svim ljudima dobre volje, kako mi, tako i naše kolege se izvinjavamo što smo “obamnuti” od iskusnih potražilaca pomoći, te ukoliko želite bilo pomoći malom Eldinu, koji je sa samo godinu dana živio u Sigurnoj kući, potražite ga u Crvenim njivama kod oca Mehe Suljića, kome smo jučer ostavili nešto hrane za prvu pomoć i kome imamo namjeru pomoć.

 

Kod Mehe je i sin Renato koji pohađa deveti razred i ima namjeru upisati srednju školi.

 

Meho i Renato

Komentari su zatvoreni