Otvoreno pismo Hamdije Fejzića Bošnjacima u Srebrenici

0

Zbog veoma teške situacije u kojoj se nalazi SDA Srebrenica, povratnici Bošnjaci u Srebrenici kao i sveukupno stanje u kojoj najviše gubi Srebrenica, predsjednik SO Srebrenica i potpredsjednik GO SDA  Hamdija Fejzić saopćenjem za medije pozvao je  članove i simpatizere SDA Srebrenica i povratnike u Srebrenicu da doprinesu normalizaciji stanja u ovom gradu.

Fejzić je naglasio i da legitimni smjenjeni članovi organa OO SDA Srebrenica na čelu sa njim su poštivali prije svega Statut, druge akte stranke kao, sve odluke, zaključke i upute viših organa Stranke SDA i u svom radu su pozivali na jedinstvo i jedinstveno osudili  svako vaninstitucionalno djelovanje.

– Kao potpredsjednik GO SDA i predsjednik SO Srebrenica nosim odgovornost i obavezu da ovim putem obavjestim javnost i još jednom sve pozovem na smirivanje situacije. Dok sam obavljao funkciju predsjednika OO uvijek sam potencirao i imao podršku IO i OO da se sve odluke i sva problematika rješava unutar organa SDA, a nikako putem medija, vaninstitucijalno i od strane ljudi koji nemaju legitimitet pa čak i onih koji nisu ni članovi SDA. Legitimni smjenjeni članovi organa OO SDA Srebrenica na čelu sa mnom su poštivali prije svega Statut, druge akte Stranke kao, sve odluke, zaključke i upute viših organa Stranke i u svom radu su pozivali na jedinstvo i jedinstveno dali osudu svakog vaninstitucionalnog djelovanja – kazao je Fejzić.

On je dodao i da su upozoravali da da samovolja i ultimatumi pojedinaca mogu odvesti samo u potpuni raskol kako u SDA tako i među Bošnjacima.

– Upozoravali smo i tada da samovolja i ultimatumi pojedinaca mogu odvesti samo u potpuni raskol kako u SDA tako i među Bošnjacima. Obmanjivanjem kako javnosti tako i vrha Stranke od strane Sadika Ahmetovića preko Adila Osmanovića, kao i ultimatumima „četvorke“ doprinjelo se današnjem stanju u kojem smo svi na gubitku – stoji u saopćenju.

Fejzić je između ostalog kazao da su pojedini mediji iznosili laži o njemu, te su željeli javnosti da prestave kako on nije povratnik.

– U medijima pored svih gnusnih laži koje su pojednici iznosili o meni, kao glavni njihov atribut je taj što me žele predstavit javnosti da nisam povratnik, pa na kraju da nisam ni Bošnjak. Istina je da moja djeca studiraju u Sarajevu, ali je i istina da ja živim sa suprugom tu gdje sam se i rodio, a da moja djeca svo svoje slobodno vrijeme provodi u Srebrenici. Isto tako članovi moje uže i šire porodice su ostvarili pravo glasa i na posljednim izborima, ali ni to nije dovoljno, nego smutljivci na čelu sa Sadikom Ahmetovićem koji nije povratnik i koji spava u Srebrenici samo kada treba unijeti nemir i smutnju i koji je poslednji 20 godina uzeo Srebrenicu za taoca u ostvarivanju svojih ličnih ciljeva, se predstavljaju zaštitnicima Bošnjaka, a nas druge nazivaju izdajnicima- kazao je on.

Fejzić je izrazio svoje žaljenje jer je nanijeta šteta Srebrenici.

– Zbog svega što se desilo još jednom želim izraziti svoje žaljenje jer  je nanijeta velika šteta prije svega Srebrenici ali i stranci, te ovim putem pozivam Predsjedništvo i GO SDA da još jednom preispitaju donešenu odluku o povjereništvu kao i cjelokupno stanje nastalo štetnim djelovanjem pojedinaca i donesu pravednu odluku koja će smiriti stanje i unijet mir kako među članovima i simpatizerima SDA tako i među povratnicima – kazao je Fejzić.

 

Izvor Avaz
Odgovori