Home Novosti BiH Ovaj govor mu je stopirao karijeru!! Šta to govori Enis Bešlagić, a...

Ovaj govor mu je stopirao karijeru!! Šta to govori Enis Bešlagić, a smeta eliti?

Enis je veliki glumac ali još veći humanitarac i čovjek. Redoviti je sudionik brojnih humanitarnih akcija u BiH i Hrvatskoj. Iako slovi za jednog od najboljih bh. glumaca, Enis Bešlagić već dugo ne snima. Možete ga vidjeti u pokojoj reklami, ili reprizi neke serije. Uloga nema, nema poziva, tu i tamo poneki angažman kao voditelj i to je to. Glumac nije uzeo predah i nije se zasitio posla. Tužno je to reći, ali Enisa više ne žele, piše Dnevno.hr.

 

 

Na Facebooku je pokrenuta i stranica podrške za glumca gdje možete dati podršku Enisu Bešlagiću.

Enis Bešlagić je po izboru Večernjakovog pečata bio osoba godina 2016. Gostujući nedavno na N1 televiziji u emisiji Dan uživo, kazao je da od tada nije bio u Mostaru.

“Bio ovdje prošle godine, i zapečatio sebi. Od Večernjakovog pečata nisam snimio ni kadra” – kazao je.

Naime, prošle godine je po primitku nagrade Večernjakov pečat za Osobu godine održao petominutni govor o odnosima bh. političara prema ljudima/narodima – koji se nije mnogim (političarima) svidio.

Ove godine su ga predlagali da vodi program Večernjakovog pečata – ali mu je rečeno da to nije dobra ideja.

“Rekli su mi da nije dobra ideja, jer sam prošle godine dobio nagradu. Ove godine je samo uruči. Ja im kažem da ću ga naredne godine voditi ako ništa. Ako je ono bilo za pet minuta, šta bi bilo za dva sata” – kazao je Bešlagić za N1.

“Večernjakov pečat“ za osobu godine Bešlagić je zaslužio, između ostalog, zbog volonterskog angažmana u pripremi dočeka Svetog Oca u Sarajevu. Danima je Enis sa stotinama drugih volontera radio kako bi stadion Koševo bio spreman za veliko misno slavlje koje je predvodio papa Franjo.

“Papa nije došao samo katoličkim vjernicima, već poslati jednu poruku cijeloj BiH i ja sam želio dati svoj doprinos tome kao čovjek, musliman koji također vjeruje u Boga i dijeli ljude na dobre i loše. Ja se istinski radujem slavlju svojih komšija koji nisu muslimani i želio sam u tome sudjelovati i pomoći da sve protekne kako treba” – objasnio je Bešlagić tada svoju odluku da se volonterski uključi u pripreme za doček Pape.

Enis Bešlagić nije stao na tom govoru koji ga je obilježio. Imao je puno žestokih. I upravo takva izravna kritika vladajućima i sistemu stajala ga je angažmana.

Previous articleDodik u Novom Sadu uvjeravao Srbe da će Bosna i Hercegovina nestati u ovom vijeku
Next article(FOTO) Radost Bošnjaka u Podrinju: Ljepotica u zvorničkoj Kamenici zasijala punim sjajem
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.