Čuvajmo Srebrenicu

Ovako je ministar Vulin ubjeđivao Bošnjake iz Sandžaka da se priključe Vojsci Srbije

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je Bošnjake u Sandžaku da se u većem broju prijave da budu u Vojsci Srbije.

– Ovo je vaša vojska. Ovo je naša vojska. Ovo je naša jedina zemlja i molim Bošnjake da u većem broju priđu Vojsci Srbije. Kvalitet života se popravlja, plate nam rastu, uslovi rada su sve bolji i tako će se nastaviti. Iskoristite tu priliku – rekao je Vulin u Novom Pazaru. Vulin, koji je u kasarni u ovom gradu posjetio Drugu brigadu Kopnene vojske, rekao je da je ova brigada dio ove zajednice.

– Ovo nije okupatorska vojska. Ovo je vojska koja je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Zato posebno pozivam pripadnike većinskog naroda na ovom prostoru, pripadnike bošnjačke zajednice, da se prijavljuju i učestvuju u svojoj vojsci – rekao je Vulin.

On je naveo da su njihova vjerska prava zagarantovana i sve ono što čini njihovu specifičnost u Vojsci Srbije se poštuje i razvija.
– Pozivam ih da priđu svojoj vojsci, da budu njen dio i čuvaju svoju jedinu domovinu i zemlju, našu zajedničku Srbiju. Nemojmo dozvoliti da bilo ko, ko je željan jeftine političke promocije, pravi među nama podjele – naveo je Vulin. Istakao je da podjela nema i ne može ih biti, oni koji to rade – rade obično kada žive u Beogradu.

– Onda smatraju da je to najbolja i najljepša država, a valjda i vojska, a kada ostanu bez funkcije i položaja u Beogradu onda su spremni da svađaju narod – dodao je Vulin.

On je danas prisustvovao obuci pripadnika 28. mehanizovanog bataljona, te posjetio novoizgrađene objekte za smještaj borbenih vozila i bogoslužbene prostore u kasarni “Rifat Burdžević-Tršo” u Novom Pazaru.

(SAFF.ba)

Odgovori