Home Novosti BiH Ovo će vas rasplakati. Nepokretne sestre bliznakinje iz Kalesije (VIDEO)

Ovo će vas rasplakati. Nepokretne sestre bliznakinje iz Kalesije (VIDEO)

Život porodice Avdić iz Kalesije je život sa kojim se mnogi ne bi mogli nositi. U porordici Avdić prije 13 godina rođene su bliznakinje Amina i Emina i to obje nažalost sa cerebralnom paralizom.

 

 

Život njihovih roditelja je nakon sreće i radosti što su konačno postali roditelji, vrlo brzo zamijenila tuga i bol jer su shvatili da do kraja života njihovim djevojčicama neće biti bolje, da će se uvijek za njih morati skrbiti i da njihovo djetinjstvo i njihov život neće biti život kao kod druge djece.

Otac i majka ne mogu da rade jer se oboje brinu o djevojčicama koje ne hodaju, jedna od njih još uvijek nosi pelene, i gotovo ništa ne mogu obaviti samostalno.

Ovo jeste tuga ali osmijeh na njihovim licima, njihova vedrina i snaga koju crpe iz nesebične ljubavi jednih prema drugima još jednom su nam dokazali da se sve može kada smo složni i kada želimo najbolje za svoju porodicu.

Veliki broj apela za pomoć ovim sestrama uputilo je i Udruženje “Help Others”iz Salzburga, da makar se za ove ljepotice kupe invalidska kolica, ali nažalost odziv do danas bio je veoma slab, možemo reči katastrofalan.

Iz Udruženja poručuju : Za ovo porodicu smo pisali 30 puta, nažalost odziv je bio slab. Za 30 objava skupili smo 350€. Pisali smo 20 puta da trebaju invalidska kolica nikad in nismo dobili nego smo kupili od svoji sredstava. Sad se mozete sami uvjeriti u sudbinu porodice Avdić i nadamo se da ćete odlučiti da pomognete jer ova porodica zasluzuje pomoć…Kontakt sa porodicom Nermin Avdić 0038765201566 Uplate preko H.O.-Help Others SALZBURG H.O.Help others Salzburg ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389

BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND

U nastavku pogledajte video prilog Hajat TV i emisija “Ispuni mi želju”.

Previous articleNOVI IZAZOVI PRED ARSLANOM: Majka objavila potresan status.OVO JE BAŠ STRAŠNO!
Next articleČović ponovo prijeti: Mobiliziraću hrvatski narod ako ne bude izmjena Izbornog zakona
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.