Ovo je čovjek koji je imenovan za zamjenika načelnika opštine Srebrenica

Novoizabrani zamjenik načelnika Općine Srebrenica, Nermin Alivuković bio je gost RTV Srebrenica nakon što je danas na sjednici Skupštine opštine Srebrenica izabran za zamjenika načelnika. U programu našeg radija je rekao da će u narednom periodu kao zamjenik načelnika učinuti sve da stvori bolje uslove za život svih građana ove Općine.

– Zahvalan sam odbornicima koji su podržali mene kao kandidata za zamjenika Načelnika Općine Srebrenica.  Naravno zahvaljujem se i onima koji nisu dali svoj glas za mene. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se situacija u Srebrenici stabilizuje kada je u pitanju politika i zajedno krenemo u rješavanje svih problema koji su se posljednjih mjeseci nagomila i da rješavamo te probleme u cilju što boljih i kvalitetnijih uslova za život svih građana Općine Srebrenica – kazao je Alivuković koji dodaje:

– Svoje bogato iskustvo koje imam iz proteklog perioda ću da prenesem u rad i da svi zajedno radimo u korist građana Srebrenice. Činjenica je da je šest od devet odbornika Bošnjaka nije podržalo mene kao kandidata za zamjenika načelnika. Meni je žao što je to tako, ali mislim da je konačno došlko vrijeme da se stavi tačka na sve to. Kao zamjenik načelnika ću nastojati da se brinem za sve Bošnjake na našoj opštini i građane Srebrenice. Ja ću razgovarati sa svim odbornicima u Skupštini opštine i pokušati relaksirati situaciju da svi zajedno radimo. Sada imam veću odgovornost kao zamjenik načelnika i moja vrata su otvorena svim građanima. Mi moramo da prevazilazimo probleme. Posljednjih mjeseci se samo govori o izboru funkcija i vlasti,, dok s druge strane projekti su na čekanju. Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati projekte i otvarati radna mjesta što nam je cilj. Vjerujem i da ću imati dobru saradnju sa načelnikom opštine. Očekujem da zajednički radimo u korist svih građana. Kroz timski rad moramo pokazati svijetu da ovdje zajedno Bošnjaci i Srbi rade i žive – poručio je zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

Inače, u Srebrenici  je danas održana četvrta redovna sjednica Skupštine općine Srebrenica, a za sekretara Skupštine općine Srebrenica izabrana je Aida Hajdarbegović. Izabrani su i načelnici opštinskih preduzeća.

Nakon redovne sjednice Skupštine općine, trebalo je da bude održana i tematska sjednica na kojoj je trebalo da budu imenovani v.d. direktori preduzeća. Međutim, Tematska sjednica je odgođena i biće održana za sedam dana.

Novu skupštinsku većinu čine pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a i SDA te po jedan odbornik SDP-a BiH i SRS-a.

JP JS RTV Srebrenica

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close