Ovo je poruka koju je dobio Ermin Pavice prije nego su mu zapalili automobil: “Gori kuća smrdljivog Turčina”

Požaru, u kojem je potpuno izgorio automobil povratnika u rogatičko selo Kukakavice Ermina Pavice, prethodile su prijeteće SMS poruke koje je dobijao na svoj mobitel, potvrdio nam je danas Pavica u telefonskom razgovoru.

 

 

Požar na automobilu izbio je u kasnim popodnevniom satima, nakon što se sa suprugom i djecom vratio iz Rogatice, gdje mu žive roditelji i brat sa porodicom.

Dim na automobilu prva je primijetila Erminova supruga Vedrana, koja je krenula u podrum po drva. On je tada istrčao iz kuće, a kad je otvorio vrata automobila, vatra je tad “dobila zrak” i buknula, te bukvalno progutala automobil, sa kojeg se proširila na šupu, a prijetila je da ugrozi i njihovu kuću.

Požar su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Rogatica, a jutros je policija, zajedno sa vještakom protivpožarne zaštite obavila uviđaj.

Kako nam je kazao Pavica, iako su se nadali da su se na automobilu zapalile instalacije, nezvanično mu je rečeno da se radi o namjernoj paljevini, uz upotrebu zapaljive tečnosti.

Pavica kaže da ne zna ko bi mogao stajati iza podmetanja požara, te da njegova porodica ni sa kim nije imala bilo kakvih problema. Međutim, kako ističe, prije nekog vremena na svoj mobitel počeo je dobijati vulgarne i poruke prijetećeg sadržaja, a što je, kaže, prijavio policiji, koja je pokrenula istragu tog slučaja.

automobil

Kako je kazao, indikativno im se činilo što se to počelo dešavati nakon što su nedavno povratniku Nedžadu Hercegliji iz Bjelogoraca otrovane tri krave, pa su mislili da je to nekome “dalo krila”. Prije ovog događaja, kaže Pavica, grupa nepoznatih osoba kod kuće njegovih roditelja pjevala je nacionalističke pjesme.

– Mi tome u početku nismo pridavali preveliki značaj. Iskreno, mislili smo da je neka balavurdija, koja nema pametnijeg posla. Sad nam već nije svejedno – kaže Pavica.

Kako ističe, nada se da će istražni organi odraditi svoj dio posla i otkriti ko stoji iza svega.

– Dosad smo se uvijek osjećali sigurno i ne bismo da upiremo prstom na bilo koga. Supruga i ja smo prvi “miješani” brak u ovoj općini nakon rata. U početku je, istina, kad smo se tek uzeli, bilo nekih problema, ali već četiri-pet godina živimo sasvim normalno i osjećali smo se maksimalno sigurno – kaže Pavica.

Istog mišljenja je i njegov brat Mirza, koji sa suprugom i četvero djece živi u Rogatici. Djeca, kaže, normalno idu u školu i nikad većih problema nije bilo.

– Mi smo se stvarno uvijek osjećali sigurno. Najmnogobrojnija smo povratnička familija ovdje. Ne znamo šta da mislimo, ali lijepa poruka nije. Ne želimo nikog da optužujemo, kretena ima u svakom narodu – kazao nam je Erminov brat Mirza, također izrazivši nadu da će policija što prije otkriti počinioce.

Iz PU Istočno Sarajevo jutros je saopćeno da se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – PK Višegrad, poduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi se ovaj slučaj u potpunosti rasvijetlio.

 

 

 

(Faktor.ba)

Komentari su zatvoreni