Pismo Dodiku: Nema srpskog jedinstva u Srebrenici

0

Pred današnju posjetu Milorada Dodika Srebrenici odbornici Saveza za promjene su predsjedniku RS-a poslali otvoreno pismo

U pismu se navodi da Milorad Dodik dolazi u Srebernicu kako bi ujedinio odbornike Saveza za promjene sa “svojim OO SNSD-om i predsjednikom OO SNSD-a dr. Radomirom Pavlovićem, načelnikom opštine Mladenom Grujičićem koji je svim srcem i materijalnim sredstvima i dobrima, koje pripadaju ovom narodu, Opštini i Republici Srpskoj stao uz Vas i SNSD ili, kako to Vi kažete, da napravite srpsko jedinstvo u Srebrenici”.

 

Savez za promjene u otvorenom pismu podsjeća da je “taj Mladen Grujičić predložen za kandidata za načelnika opštine od strane predsjednika OO SDS-a Momčila Cvjetinovića i da je imao punu podršku svih Srpskih političkih partija iz Srebrenice i RS-a.”

 

Autori pisma saopštili su da je “Grujičić najmanje značaja pridao drugim srpskim partijama koje su mu pomogle da bude tu gdje jeste, te da se priklonio SNSD-u iako je više puta ponovio da će biti načelnik svih građana Srebrenice.”

 

 

Iz Saveza je saopšteno:

 •  Predsedniče, ako stvarno mislite dobro narodu opštine Srebrenice, onda prvo riješite probleme u Vašem opštinskom odboru.
 •  Mi, odbornici SZP-a  i pojedini odbornici iz SNSD-da (koji vide šta sve radi dr. Radomir Pavlović i Načelnik Mladen Grujičić) smo ujedinjeni i istrajni
 • Nećemo pristati na ujedinjenje sa SNSD-om dok je Radomir Pavlović na čelu OO i dio tog tima
 • Zahtjevamo da Radomir Pavlović vrati svoj odbornički mandat i to mjesto ustupi narednom kandidatu. Svi znamo da u SNSD-u ima čestitih ljudi koji bi mogli predstavljati narod u Srebrenici.
 • 5. Dokle ide pohlepa Radomira Pavlovića dokazuje i zahtjev koji je podnio za dodjelu bijelog hljeba  iako je u stalnom radnom odnosu kao ljekar u Domu zdravlja Srebrenica.
 •  Čvrsto tvrdimo da neće biti nikakavog  srpskog jedinstva sa SNSD-om, ukoliko bude ikakve priče sa dr. Radomorom Pavlovićem.

Dalje u pismu odbornici Saveza za promjene pitaju Dodika:

 • Gdje je otišla famozna milijarda maraka u zadnjih 15 godina?  Na tribini pred lokalne izbore 2016. godine u Srebrenici ste sami rekli na tribini da su političari u Srebrenici pokrali pola milijarde maraka. Zna se čiji su političari bili u tom periodu na vlasti. Vaši!
 • Zašto dižete toliku buku u Srebrenici oko srpskog jedinstva, kada ni u Bratuncu kao ni u mnogim drugim opštinama u RS-u SNSD nije na vlasti?
 • Da li je u pitanju novac koji se slio u budžetOopštine Srebrenica od „Donatorske konferencije” dok je načelnik bio Ćamil Duraković? U 2017. godini budžet Opštine Srebrenice preći će dvadeset miliona maraka, a redovni budžet je nešto više od sedam miliona, približno kao u Bratuncu (opštini koja ima pet puta više stanovniuka i sa tim budžetom imaju uređen grad i dobar podsticaj za poljoprivredu).
 • Da li je razlika od oko trinaet miliona maraka zagolicala Vašu maštu i dala Vam ideju da bi se taj novac mogao naći u Vašim i džepovima drugih SNSD-ovaca?
 • Da li ste zbog toga vapili za srpskim jedinstvom? Ovo dokazazuje da sve ima cjenu, pa i srpsko jedinstvo.
 • Sa količinom novca koju ima budžet Srebrenice, Vaš načelnik Maden Grujičić nije uspio ništa da uradi za 200 dana vladavine.  Vlade i druge vlasti izvještaje obično podnose u prvih 100 dana kako bi pokazali šta sve mogu, ali ovaj tvoj je pokazao šta sve ne može.
 • Da li je vrh uspjeha Mladena Grujičića da prvo radno mjesto pripadne Desnici Radivojeviću, njegovom i našem protukandidatu za načelnika 2016 godini i nekadašnjem članu SDA-a i SDP-a. Grujičić ni jednog momenta nije obratio pažnju na porodice poginulih i nestalih boraca RS-a, niti je pokušao da im izađe u susret, a prije nego je postao načelnik Opštine bio predsjednik Udruženja poginulih i nestalih boraca RS-a u Srebrenici.
 • Grujičić intenzivno radi na zapošljavanju dezertera i djece dezertera, i to će Vam  potvrditi svaki stanovnik Opštine Srebrenica koji spava sa lijeve obale Drine.

Na kraju su autori pisma zamolili Dodika da im više ne pomaže i da ih ne brani od nečega što je samo njemu poznato.

–  Mi jesmo za srpsko jedinstvo, za rad za inters svih građana Srebrenice kao i za saradnju sa svim narodima i političkim partijama. Nismo tu da bi obezbjedili pljačku narodnog novca kojeg su iznosili Vaši saradnici iz Srebrenice u posljednjih 15 godina, a kojim su punjeni džepovi pojedinaca iz vrha vlasti, stoji u otvorenom pismu predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku koje potpisuju odbornici Saveza za promjene (SDS, PDP, NDP, SNS, NS i SRS dr. Vojislav Šešelj)

 

 

OSLOBODJENJE.ba

Odgovori