Plaćenici iz Srbije i Crne Gore pripremali likvidaciju u Sarajevu: Uhapšeni sa pištoljima sa prigušivačima

Dvojica plaćenika iz Crne Gore i Srbije uhapšeni su prošle sedmice Sarajevu, gdje su, kako se sumnja, pripremali likvidaciju.

 

 

Kako nam je potvrđeno, uhapšeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice, koji su pronađeni na području općine Novo Sarajevo. Kod sebe su, prema nezvaničnim informacijama, imali pištolje sa prigušivačima, prenosi portal Faktor.ba.

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koje ih tereti za nedozvoljeno držanje oružja i municije, sarajevski Općinski sud im je 16. septembra odredio jednomjesečni pritvor, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Razlog zbog kojeg je ovaj naoružani dvojac došao u Sarajevo, predmet je istrage.

Čaba Der je poznat kao plaćeni ubica. On je u maju 2004. godine, na nagovor Vojislava Škrbića, u restoranu “Marina” u Novom Sadu ubio kriminalca Branislava Jelačića, zbog čega je osuđen na 15 godina robije.

Der je tada iz revolvera ispalio četiri metka u Jelačića i pobjegao biciklom. U julu iste godine ranio Dragana Vojnovića, koji je sjedio u automobilu sa Snežanom Krivokućom.

Marko Gojčević poznata je osoba u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva kriminalca Edmonda Mustafe.

 

 

SAFF.ba

Komentari su zatvoreni