Home Novosti BiH PO KRATKOM POSTUPKU: Policija upala i zatvorila PARAVOJNI kamp na Zlatiboru, razlog...

PO KRATKOM POSTUPKU: Policija upala i zatvorila PARAVOJNI kamp na Zlatiboru, razlog je…

Paravojni kamp na Zlatiboru, u kojem su djeca u uniformama, po uzoru na ruske kampove, obučavana vojnim vještinama, zatvoren je kasno sinoć poslije upada odreda policije, prenose beogradski mediji

Kamp je održan uz podršku i pomoć predsjednika općine Čajetina Milana Stamatovića.

Na formiranje kampa, o kojem su mnogi mediji objavili priloge, reagovali su mnogi građani i političke stranke, nazivajući ga “neprikladnim”.

Ruski predstavnik je rekao da je “poruka kampa da se mladi uče da postanu pravi ljudi i ratnici koji mogu da brane svoju zemlju”.

Predsjednik inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da je omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru organizovan sa ciljem da se djeca uče samoodbrani i preživljavanju u prirodi, a ne da bi se organizovao puč protiv vlasti Aleksandra Vučića i dodao da oružje koje djeca koriste nisu prave ruske puške, već kineske plastične igračke.

Stamatović je u saopštenju pozvao Vučića da prestane da se krije iza “svog savjetnika” Nebojše Krstića i, kako se izrazio, “komesara za rasrbljavanje Srbije” Čedomira Jovanovića i da sam kaže, ako ima dokaza, da je on organizovao kamp na Zlatiboru sa ciljem izazivanja krvoprolića i pokušaja puča, prenose beogradski mediji.

POVEZANO: Kamp na Zlatiboru: Srpski veterani tinejdžere uče vojnim vještinama

(Slobodna Bosna)

Previous articleUgledni američki profesor dr. Gregory Stanton odgovorio vlastima u RS: Posljednja etapa genocida je da počinioci poriču zločin
Next articleEnis Bešlagić žestokom porukom u vezi Sarajeva posramio BiH
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.