Počela registracija za pohod mira ‘Sarajevo-Nezuk-Potočari 2017’

0

Udruženje građana “Svjedoci svog vremena”, u saradnji sa Sindikatom BH Telecoma i JOB-om BH Telecoma, šestu godinu organizira pohod mira “Sarajevo-Nezuk-Potočari 2017” te poziva sve građane koji mogu, da im se pridruže.

 

 

Organizator Marša Muhamed Papić kazao je Feni da pohod kreće 3. jula ispred Spomenika šehidima i poginulim borcima Armije RBiH na Dolac-Malti u Sarajevu. Organizirana kolona iz Sarajeva priključit će se učesnicima Marša mira u Nezuku, odakle će nastaviti put do Potočara, gdje je dolazak planiran 11. jula, na dan kolektivnog ukopa i dženaze žrtvama genocida.

– Naša je obaveza praštati, ali i grijeh zaboravljati. Zato pozivamo sve one koji se osjećaju fizički spremnim da uzmu učešće u ovogodišnjem pješačkom pohodu mira i na taj način sačuvaju sjećanje na nevino stradale Bošnjake Srebrenice i Podrinja – poručio je Papić.

Pozvao je sve zainteresirane da se registriraju do 11. juna na web portalu udruženja ili mailom svjedocisvogvremena@gmail.com.

Papić je također podsjetio da trasa uključuje teško prohodne brdsko-planinske i gusto pošumljene predjele sa potocima, a prolazi se i kroz šumu sa miniranim dijelovima terena.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Odgovori