POGLEDAJTE BRUTALAN ODGOVOR AMBASADE SAD-a i ŠAROVIĆA DODIKU: “Laž i teorija zavjere; ja ne pripadam tom miljeu”

“Ako je neko bio pod sankcijama SAD-a, to sam bio ja. Ne mogu izračunati sve te godine… Ja ne pripadam tom miljeu. Imam prijateljske odnose sa svim ambasadama, uključujući i Ambasadu SAD-a. Vrlo cijenim to i poštujem, ali ja imam svoju politiku i ničiju drugu. To je moj pošten odnos”, izjavio je ministar.

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nedavno je izjavio da Sjedinjene Američke Države žele vidjeti Mirka Šarovića, aktuelnog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH.

Gostujući na N1 televiziji Mirko Šarović je odgovorio na pitanje da li ima podršku Američke ambasade u BiH za naredne izbore.

“Ako je neko bio pod sankcijama SAD-a, to sam bio ja. Ne mogu izračunati sve te godine… Ja ne pripadam tom miljeu. Imam prijateljske odnose sa svim ambasadama, uključujući i Ambasadu SAD-a. Vrlo cijenim to i poštujem, ali ja imam svoju politiku i ničiju drugu. To je moj pošten odnos“, izjavio je ministar.

On je istakao da će dati maksimalan doprinos Srpskoj demokratskoj stranci na predstojećim izborima na način da maksimalno dobro obavlja posao na funkciji na kojoj se nalazi.

“Tako građani mogu prepoznati da to radi Mirko Šarović koji je kadar Saveza za promjene odnosno SDS-a.”

Na upit kako Ambasada SAD-a u BiH komentariše pomenute izjave Milorad Dodika odgovoreno je:

“Neosnovane i lažne tvrdnje gospodina Dodika o takvim sastancima su kontraproduktivne i služe za odvraćanje pažnje. Umjesto razgovora o ovakvim teorijama zavjere, sastanci koje mi održavamo fokusiraju se na promicanje političkog, ekonomskog i društvenog napretka u Bosni i Hercegovini“.

Komentari su zatvoreni