POGLEDAJTE TRAILER ZA SPOT “DEVET HEROJA” MUSTAFE ISAKOVIĆA

Internet premijera kaside i video-spota “Devet Heroja” bit će održana 20. augusta u 20 sati, potvrdio je Mustafa Isaković, poznati interpretator ilahija i jedan od ključnih ljudi ovog vrijednog projekta, prenosi INS.

 

 

Riječ je o kasidi posvećenoj devetorici heroja Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovanih najvećim ratnim odličjem, Ordenom heroja oslobodilačkog rata, među kojima su general Izet Nanić, Hajrudin Mešić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Adil Bešić, Nesib Malkić, Enver Šehović.

 

„Sa promjenom svijesti dolazi i svaka druga promjena u društvu. “Devet Heroja” je projekat koji ima za cilj probuditi svijest svakog iskrenog patriote Bosne i Hercegovine. “Orden heroja oslobodilačkog rata” je najveće odličje Armije RBiH. Ovim odličjem je, Odlukom Predsjedništva RBiH, posthumno odlikovano devet pripadnika Armije. Njihova imena su: Hajro Mešić, Izet Nanić, Safet Zajko, Safet Hadžić, Enver Šehović, Midhat Hujdur, Mehdin Hodžić, Adil Bešić, Nesib Malkić“, naveo je Isaković.

vaj projekat je posvetio „svim šehidima, palim borcima Armije RBiH, kao i svim iskrenim patriotama i domoljubima jedine nam domovine“.

„Neka ovaj projekat bude motiv i razlog pokretanja mnogih drugih projekata kroz koje ćemo čuvati sjećanje na najbolje sinove RBiH!“, naveo je Isaković uz poruku o skoroj premijeri spota.

Autor kaside je Dževad Ibrahimović, koji je rodom iz Kozluka, a nastanjen je u Švicarskoj. Koautor teksta je Nijaz Nanić. Aranžman potpisuje Abdulkerim Popaja, a scenarij i režiju Sulejman Muratović, ispred kuće „One Moment“ iz Tuzle, koji je ujedno procudent filma. U projekt je uključeno Udruženje „Naš film“ s Hamzom Ražnatovićem na čelu. Za rasvjetu je bila zadužena firma „Izo Light“, dok je direktor fotografije Adnan Branković.

ins.ba

Komentari su zatvoreni