Čuvajmo Srebrenicu - ZS

Pokret “Odgovor” pozvao dva srpska bloka da se suzdrže od nasilja

Na izjavu Miladina Stanića, SDS-ovog zastupnika u Narodnoj skupštini RS, koji je u intervjuu za Vijesti.ba kazao da su „nemiri jedan od načina rušenja nenarodne vlasti“, reagovali su iz pokreta „Odgovor“ poručujući opoziciji i vlastima da se suzdrže od poziva na nasilje.

 

 

 

„Građanima koji žive na području entiteta RS ne treba ni institucionalno nasilje koje provode Dodik i Malešević, a ni vaninstitucionalno koje zagovara Stanić. Upozoravamo dva srpska politička bloka u RS-u da se suzdrže od nasilja i daljih prizivanja sukoba. Znamo šta rade političke stranke preko jačanja zaštitarskih agencija, znamo za konkurse kojim se pojačava video-nadzor po urbanima sredinama, znamo za tendere i dogovore koji se tiču daljeg naoružavanja policije. Aktivisti pokreta „Odgovor“ neće prihvatiti nasilje kao formu borbe, te pozivamo opoziciju da se vrati u demokratske okvire i Dodika porazi na izborima 2018. godine“, poručuju iz „Odgovora“.

„Bojkot pretplate RTRS-u dok vodi ideološki rat sa opozicijom i Bošnjacima-povratnicima, tužbe prema institucijama zbog činjenice da je samo 1% Bošnjaka zaposleno u administraciji, utvrđivanje odgovornosti za naoružavanje i stvaranje privatnih armija u zaštitarsko-sigurnosnim agencijama, istrajavanje na ustavnim promjenama koje će ograničiti strahovladu predsjednika entiteta, to su naši alati borbe i na njima ćemo nastaviti graditi artikulisan stav svih građanskih i probosanskih političkih opcija koje djeluju u entitetu RS. Nećemo biti uvučeni u nasilje i unutrašnje sukobe koje prizivaju Dodik i Stanić, odnosno SNSD i SDS“, zaključuju iz „Odgovora“.

(Vijesti.ba)

Komentari su zatvoreni

84 queries in 1.169 seconds.