POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ UPOZORAVA: Denis Bećirović ne može srušiti Bakira Izetbegovića, hoće li odmoći Željku Komšiću u borbi sa Borjanom Krišto…

Kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda sučelili su se u predizbornoj debati na FTV-u.

Politolog Jasmin Mujanović iz SAD-a reagirao je nakon prve zajedničke tv debate tri kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

-Izetbegović, Bećirević i Hadžikadić su ipak imali svoju debatu. Neinspirativno i često sramotna emisija, ali će ova činjenica nesrazmjerno oštetiti Bećirevića kojem je večeras bila potrebna čista pobjeda, posebno nakon njegovog bizarnog odlaska na N1. Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama na njegov nastup u posljednja dva dana, zapravo pitanje Bećirevićeve kandidature sada nije da li može srušiti Izetbegovića, već koliko će dio njegove početne podrške preliti Komšiću i hoće li to biti dovoljno da zadrži Borjanu Krišto, poručio je Mujanović .

Podsjetimo, Jasmin Mujanović je politikolog sa Univerziteta York specijaliziran za politiku post-autoritarne i postkonfliktne demokratizacije i suvoditelj podcasta o pitanjima jugoistočne Evrope “Sarajevo Calling”. Njegova prva knjiga Hunger and Fury: The Crisis of Democracy in the Balkans (Hurst Publishers & Oxford University Press, 2018) istražuje opstojnost autoritarnih i neliberalnih oblika upravljanja na Zapadnom Balkanu od kraja jugoslovenskih ratova.

(SB)

Komentari su zatvoreni