Home Novosti BiH PORUKA ĆAMILA DURAKOVIĆA: Vlasti RS-a provode dehumanizaciju Bošnjaka

PORUKA ĆAMILA DURAKOVIĆA: Vlasti RS-a provode dehumanizaciju Bošnjaka

Ćamil Duraković

Lider Pokreta “Odgovor” i kandidat za potpredsjednika Republike Srpske Ćamil Duraković poručio je danas da je najavljeno donošenje zakona koji će ćirlicu učiniti ‘glavnim pismom u RS-u’ još jedna populistička poruka Saveza nezavisnih socijaldemokrata te da je to nastavak privikavanja javnosti na diskriminaciju Bošnjaka i bosanskog jezika na području tog bh. entiteta.

“Premijerka RS-a Željka Cvijanović koristi priču o ćirilici kao još jednu provokaciju, koja treba skrenuti pažnju sa promašene ekonomske politike i privrednog kolapsa u RS-u”, poručio je.

Duraković je naglasio da niko ne reaguje na te stvari više te da bošnjački političari šalju oštre osude i da se tu priča završava.

“Vlast u RS-u želi potpuno dehumanizirati Bošnjake, kontinuirano potvrđuju da ničim ne uvažavaju naše želje, ideje, inicijative i naša prava. To je jedna od prvih faza novog genocida, te zbog toga svjetska javnost mora pratiti rasplet ovog stanja prije eskalacije”, zaključuje Duraković, saopćeno je iz Pokreta “Odgovor”.

Previous articleEmotivan dan za bh. reprezentativca: Upoznao ženu koja mu je porodila majku u Srebrenici
Next articleDRAMATIČNE PRIJETNJE MILORADA DODIKA: “Banjaluka mora da ustane i da se brani”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.