Čuvajmo Srebrenicu

Poruka načelnika Bugojna za Željka Komšića

0

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić kazao je danas da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić dobrodošao u ovu općinu.

Ajkunić je u obraćanju javnosti nakon današnjeg susreta s Komšićem i budućim državnim parlamentarcem Vlatkom Glavašem, kazao da je BiH slobodna država i da je Bugojno danas posjetio legalno izabrani član Predsjedništva.

”BiH je slobodna država, legalno izabrani član Predsjedništva i ovo sve što je bilo danas, razgovor je bio za naše Bugojno, za kanton i državu. Želim da kažem – dobrodošao predsjednik u Bugojno. Izvjesno je da ćemo imati jedan projekat, zašto ne kazati da je ta jedna poruka da smo svi u državi jednaki”, rekao je Ajkunić.

Sam Komšić bio je zadovoljan današnjim sastankom na koji je stigao nakon jučerašnje posjete Zagrebu.

”Drago mi je da sam tu, Bugono zaslužuje pažnju – ne samo kantonalnih vlasti već i vrha države. U kampanji smo to pričali, postoji cijeli jedan dio predsjedničkog programa o lokalnim zajednicama i način na koji Predsjedništvo može učiniti nešto za lokalne zajednice u BiH. Lokane zajednice nisu važne samo kad su lokalni izbori. Ta veza vrha države s lokalnim zajednicama mora biti jača. Razgovarali smo o nekim projektima, prije svega ekonomske naravni. Kako otvoriti nova radna, mjesta kako ljudima vratiti nadu da se ovdje može živjeti”, poručio je Komšić.

Podsjećamo, Ajkunić je u nedavnom razgovoru za N1 kazao da je Komšić kao novi član Predsjedništva BiH dobrodošao u Bugojno i pozvao ga da dođe što je Komšić danas i uradio.

Posjeta lidera Demokratske fronte ovom gradu u srednjoj Bosni uslijedila je nakon što su mediji objavili da je Komšić nepoželjan u nekoliko bh. gradova, među kojima je i Bugojno.

PROČITAJTE I: Pogledajte kako je “nepoželjni” Komšić dočekan u Bugojnu (VIDEO)

(N1)

Odgovori