Čuvajmo Srebrenicu

Poruka Nasera Orića Bošnjacima uoči Ajavatovice

0

Po prvi put kao konjanik , ratni komadanat Armije RBiH, Naser Orić zajedno sa konjanicima iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva bit će učesnik tradicionalne povorke konjanika kroz Donji Vakuf, danas oko 16.00 sati.

 

 

Uspjeli smo uspostaviti kontakt sa Naserom Orićem koji se javio u naš program, te nam prenio jako pozitivnu atmosferu koja vlada mežu njegovom ekipom, a kako kaže i sam je ponosan što mođe na ovaj način uveličati ovu značajnu vjersku manifestaciju Bošnjaka.

„ U mojoj ekipi vlada jako dobra atmosfera, meni je drago mogu da dam doprinos i da uveličam ovaj tradicionalni pohod, kad ne mogu da odem na dženazu mojim saborcima, makar da dođem ondje gdje mogu, i da odam počast i uveličam sva okupljališta Bošnjaka, gdje se promoviše jedno jedinstvo“.

Naser Orić, po prvi put je učesnik tradicionalne povorke konjanika koja već više 500 godina tradicionalno pohodi ka Ajvatovici. Naser je ovom prilikom uputio i poruku svim Bosancima i Bošnjacima:

„ Poruka svim Bosnacima jeste da gradimo bolju budućnost za našu djecu. Da gradimo suživot, jedinstvo i to je ono što je neophodno za BiH , da bi mogla funkcionisati država kao država.“

Naser Orić, Bosanska gazija, hrabri sin jedine domovine BiH, svoj patriotizam, svoju ljubav prema domovini danas će svojim učešćem u tradicionalnoj povorci konjanika pokazati po kozna koji put.

Nasere, dobrodošli u Donji Vakuf i na Ajvatovicu.

(Radio Donji Vakuf)

Odgovori