Čuvajmo Srebrenicu

POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ SREBRENICE I DOBOJA: Posljedice bojkota su jasno vidljive, značajno manji odziv glasača u Srebrenici

Ponovni izbori održavaju se danas za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

Odziv birača na ponovnim izborima do 16:00 sati u Doboju je 46,68 % a u Srebrenici 38,96%. Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19.00 sati. Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Odziv birača nakon zatvaranja biračkih mjesta Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 21:00 sat, dok će prve preliminarne nekompletne rezultate saopćiti u ponoć.

Posmatrači Koalicije za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom” su izvijestili Pozivni centar Koalicije „Pod lupom“ o procesu glasanja u Doboju i Srebrenici do 14:00 h. Svi posmatrači su izvijestili da neometano prate proces glasanja. Do sada su zabilježene primjedbe ili prigovori na dvanaest biračkih mjesta u Doboju i jednom biračkom mjestu u Srebrenici.