Povratnicima u rogatičkim selima sve je teže – novi napad na Dan državnosti BiH: Zapaljeno vozilo Dževada Mašića

U noći sa subote na nedjelju u Kukavicama kod Rogatice potpuno je izgorio automobil povratnika u ovo selo, Dževada Mašića. Povrijeđenih u ovom incidentu nije bilo.

 

Pretpostavlja se da je požar namjerno podmetnut, ali zvaničnih informacija o tome još nema.

– Policijske ekipe su na mjestu događaja i obavljaju uviđaj nakon kojeg ćemo imati više informacija – kazala nam je Vesna Stokanović, glasnogovornica PU Istočno Sarajevo, potvrdivši da je do požara zaista došlo.

Prije nekoliko dana u ovom selu kod Rogatice zapaljen je i automobil povratnika Ermina Pavice.

– Dževad Mašić je penzioner, živi mirno svoj životi ovo što se dogodilo je užasno. Sada se svi pitamo ko je slijedeći. I ja sam povratnik u Rogaticu i samo čekam kada ću doći na red. Svako jutro se budim s tom mišlju – kazao nam je jedan od povratnika u Rogaticu.

Dodao je i kako je Pavica, čija kuća je dvijestotine metara udaljena od Mašićeve, nakon što mu je podmetnut požar postavio nadzorne kamere. One su snimile da je neki automobil noćas, oko jedan sat poslije ponoći, prošao pored te kuće i vratio se nazad.

– Na policiji je da pronađu osobe koje ovo rade – kazao nam je naš sagovornik ne želeći ulaziti u motive eventualne paljevine.

Automobil Pavice u ovom selu je zapaljen prije tačno sedam dana, a požar koji je u potpunosti progutao vozilo zahvatio je i šupu te je ozbiljno prijetio da ugrozi kuću porodice Pavica.

Prethodno, u rogatičkom selu Bjelogorci dogodio se još jedan atak na povratnike. Porodici Herceglija su otrovane tri krave. Policija je pronašla krivca u ovom slučaju. Otkriveno je da je životinje otrovala komšinica porodice Herceglija, Ana Abazović, protiv koje je policija uputila izvještaj nadležnom Tužilaštvu zbog oštećenja i oduzimanja tuđe stvari.

 

 

 

Izvor: Faktor.ba

Komentari su zatvoreni