POVRATNIK U BRATUNAC SAFET GOLIĆ TVRDI: “SDA me pokušala kupiti, a zatim uništiti posao“

0

Kako u Republici Srpskoj djeluje „patriotizam“ iz vizure SDA najbolje svjedoči primjer povratnika u Bratunac Safeta Golića, koji se zbog vlastitih ubjeđenja našao na udaru funkcionera SDA iz ovog grada.

 

 

Piše: Adis ŠUŠNJAR

Golić, s kojim smo se našli u Bratuncu, ispričao nam je da je postao meta velikih pritisaka (i šikaniranja) iz ove stranke nakon što je na svojoj Facebook stranici kritikovao odbornike SDA u opštini Bratunac.

I to ne zbog bilo čega, već zbog njihove odluke da podrže usvajanje Statuta Opštine Bratunac kojim je predviđeno da opština ima svoju slavu.

Faksimil odluke o prihvatanju slave

Golić kaže da su mu iz SDA najprije nudili pomoć u zamjenu za uklanjanje kritika sa društvene mreže, a kada je to odbio počele su mu dolaziti inspekcije u autopraonicu od koje živi.

„Ja sam napisao na društvenoj mreži da su odbornici SDA, ljudi Ramiza Salkića, učestvovali u izradi statuta Opštine Bratunac koji predviđa slavu opštine, što do sada nije bilo. Dva, tri čovjeka su me zvala i rekli mi da je dogovoreno da dobijem projekat, donaciju ako prestanem sa kritikom. Ja sam rekao da mi ne treba ništa i da neću da povučem svoje mišljenje i da ne moram ništa ni da dobijem“, priča Golić.

Nakon toga, kako kaže, jedna za drugom došle su mu tri inspekcije u autopraonicu, jedna čak iz Bijeljine.

„Rekli su da me je prijavilo nekakvo ‘Udruženje poštenih autopraona’. Nisu mi pokazali nikakav dokument, jer tako nešto ne postoji“, kaže Golić.

Pojašnjava da je inspekcija iz Bijeljine kao razlog navela i to da su dobili žalbu na glasnu muziku naveče?!

„I to nije istina. Rekli su i da ne dajem navodno račune za uslugu, što takođe nije istina. Na kraju sam morao platiti kaznu. Saznao sam da me je prijavio Salih Dubičić, sadašnji zamjenik načelnika Opštine Bratunac“, priča Golić.

Kako i na koji način SDA djeluje u Srebrenici i Bratuncu Golić ilustruje sljedećim primjerom.

„Više nije ni javna tajna da, ako neko ima drugačije mišljenje, ili ne podržava SDA, može imati samo probleme i ništa drugo“, kaže Golić.

Željeli smo da čujemo i drugu stranu priče koja je, očekivano, drugačija.

Salih Dubičić, zamjenik načelnika opštine Bratunac (SDA), navodi da su optužbe Golića neutemeljene.

„Inspekcija radi svoj posao i ja s tim nemam ništa. Inspekcija je izašla i utvrdila da ima neprijavljenog radnika. On nije prošao kao kandidat na zajedničkim izborima SDA-SBB i sada s tim pokazuje svoju ljutnju. Registrovao je nedavno radnju u centru Bratunca i načelnik odjeljenja za privredu, koji je iz SDA, izašao mu je u susret i nije imao nikakavih problema s tim“, kazao je Dubičić.

 

 

(Inforadar.ba)

Odgovori