Pozivamo probosanski blok na jedinstvo u RS-u!

0

Kandidat za predsjednika RS Ćamil Duraković pokrenuo je inicijativu za novi sastanak političkih stranaka koje okupljaju Bošnjake i Hrvate u ovom bh. entitetu, s ciljem postizanja dogovora o zajedničkom nastupu za Narodnu skupštinu RS.

 

 

“Nemojte da vas brine činjenica što nema dogovora o zajedničkom kandidatu za predsjednika RS-a. Svaku priliku za dogovor smo propustili na tom polju prvenstveno zbog tvrdoglavosti pojedinaca. Oni koji funkciju ne daju osim ako im se ne obeća druga funkcija postali su prepreka na tom putu. Ali hajde da postignemo dogovor za NSRS i dođemo do tih 7 zastupnika koji će odlučivati o većini poslije oktobra 2018. godine”, kazao je Duraković.

“Tražićemo od CIK-a da izlista sve stranke čije su prijave za NSRS ovjerene, te da vidimo ko je ispunio uslove za kreiranje predizborne zajedničke liste. Pokret Odgovor nakon usvojene programske platforme i predloženih smjernica o zajedničkom nastupu, nastavlja raditi na tome da se pozicija povratnika ne uruši zbog ambicije nekolicine”, zaključio je Duraković.

 

 

(Vijesti.ba)

Odgovori