Pozivamo vas na mirni protest Žena Srebrenice povodom Dana nestalih – “Gdje je …”

U znak sjećanja na 11. juli 1995. godine kada se dogodio najkrvaviji genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Tog dana je 42.000 stanovnika Srebrenice “Zaštićene zone Ujedinjenih nacija” napaćenih troipogodišnjom opsadom predato u ruke četnicima.

 

Copy

 

Kao ishod ove krvave epizode u kojoj su organizacije ujedinjenih nacija, Evropska unija i većina zapadnih zemalja odigrale sramnu ulogu, ubijeno je i izmasakrirano preko 10.000 naših najdrazih iz ZZ Srebrenica.

Organizacija ujedinjenih nacija, Evropska unija, svijet, nikada neće sprati ovu crnu mrlju iz istorije čovječanstva, a mi, porodice čiji su članovi na najbrutalniji način pobijeni iz “Zaštićene zone Srebrenica” nećemo nikada zaboraviti ni oprostiti.

11. jula 2017.godine nastala je 23. godina od genocida koji su počinili JNA, vojska i policija RS-a. Jedanaestog jula 2017 identifikovano je i ukopano 71 osba sa nekomletnim ,posmrtnim ostatcima ubijenih žrtava u julu 1995 godine u Memorijalnom Centru Potočari- Srebrenica . Zločinci još uvijek slobodno se kreću na prostorima Srbije, Crne Gore i RS, masovne i sekundarne grobnice još neekshumirane, posmrtni ostaci još nepokupljeni po vrletima RS, jer mnogi prostori nisu deminirani, kako bi se došlo do posmetnih ostataka žrtava koji su ubijeni i ostali na površini punih 22 godina i većina posmrnih ostataka neidentifikovana.

Tako da ćemo ovog 30. avgusta 2017. Međunarodnog dana nestalih okupiti se na Trgu ,,Žrtava genocide Srebrenice u Tuzli u 11,00 sati, uz poruku “Gdje su naši” puštanje balona sa porukom na balonu “GDJE JE…”

Obilježavnju Međunarodnog dana nestalih u Tuzli 30.08.2017.godine Udruženje građana “Žene Srebrenice” poziva sve gradjane i druga udruženja da nam se pridruže.

Tuzla ,29,08.2017 godine
Udruzenje gradzana
“ŽENE SREBRENICE” – Tuzla

Komentari su zatvoreni