Čuvajmo Srebrenicu

PREDIVNA PRIČA: Kako su bh. žene iz Osla pomogle povratniku kod Bratunca

Nakon što su mediji objavili tekst o povratniku u Kamenice kod Bratunca, koji je prošle godine od Ministarstva za raseljena lica Federacije BiH dobio građevinski materijal za gradnju poveće štale, ali nema novca da plati zidare, Ramizu Nukiću jučer je uručena novčana pomoć.

Humane žene iz cijele BiH, Seka, Sanela, dvije Azre, Irma, Leta, Enisa, Sidika i Sabaheta koje žive u Oslu, glavnom gradu Norveške, za Ramiza su sakupile 750 KM da plati majstore za zidanje štale. One su novac poslale po poznatom srebreničkom doktoru Sabitu Begiću, koji ga je predao Ramizu.

Povezani članci

Kako su obrazložile humane Bosanke, novac su poslale Ramizu ne samo zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi, već i kao priznanje za njegov dugogodišnji humani rad.

On od 2002. godine, kad se s osmočalnom porodicom vratio u rodnu Kamenicu, čuvajući ovce i obrađujući imanje, sakuplja kosti ubijenih Srebreničana, koji su se u julu 1995. kroz njegovo selo probijali do slobodne teritorije. Kaže da je do sada sakupio skoro 260 kompletnih i nekopletnih tijela, koje je predao Institutu za traženje nestalih osoba BiH.

(Moja BiH)

Loading..