Čuvajmo Srebrenicu

Predsjednik HNV-a Marijo Pejić: “Srebrenica je mjesto strašnog zločina i genocida nad bošnjačkim narodom”

Hrvatsko narodno vijeće Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Marijom Pejićem, svima koji su prije 24 godine izgubili članove svoje obitelji u Srebrenici iskazuje sućut i dijeli s njima bol, saopćeno je danas iz NHV-a.

Povezani članci

“Srebrenica je mjesto strašnog zločina i genocida nad bošnjačkim narodom i taj grad mora biti mjesto pouke za sve nas. O genocidu u Srebrenici mora se govoriti, jer je istina važna zbog žrtava, ali i za preživjele i njihove obitelji. Naravno, za to nije kriv srpski narod, nego oni koji su definirali i provodili velikosrpsku agresivnu, osvajačku i genocidnu politiku. Nažalost, ostali su recidivi rata u BiH, jer negiranje genocida u Srebrenici i relativiziranje zločina ne doprinosi zajedničkom životu, pomirbi i dijalogu u BiH.

Jedino istinom, priznanjem zločina, prihvaćanjem odgovornosti i izražavanjem kajanja zbog onoga što se dogodilo se otvara put prema katarzi. Ako netko ni dan danas ne priznaje da je bio genocid u Srebrenici, kako mu onda oprostiti? Svi mi moramo poraditi na tome da se približavamo jedni drugima – to nam je modus vivendi u državi Bosni i Hercegovini i regiji. Bitno je opraštanje, a njega nema bez priznanja“, rekao je Pejić.

Loading..