Čuvajmo Srebrenicu

Predsjednik Opštine Zrenjanin doveo Srbe da glasaju u Srebrenici

Jučer su se održali ponovljeni lokalni izbori u Srebrenici, probosanske političke snage su odlučile da bojkotuju izbore jer se, kako su naveli, ne održavaju u fer i demokratskom ozračju.

Iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica” bojkotovali su izbore i tako pozvali glasače da se ne odazovu glasanju. Odmah nakon poziva moglo se i pretpostaviti da će Mladen Grujičić ostati na čelu tog grada.

Da izbori nisu održani u demokratskom ozračju najbolje pokazuje jedna fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi predsjednik Opštine Zrenjanin, koji je doveo Srbe da glasaju u Srebrenici. Osim što su došli da glasaju u Srebrenici, oni su se ponosno i fotografisali i dijelili ovu fotografiju na društvenim mrežama. Na fotografiji se vidi veliki broj Srba, ali se postavlja pitanje koliko je njih zaista došlo, a da se nisu fotografisali.

Da su Srbi iz mnogih gradova Srbije, masovno autobusima i automobilima dolazili da glasaju u Srebrenicu potvrđuju i Bošnjaci koji žive u Srebrenici.

Munira Subašić je izjavila da je u Srebrenici bilo “more tablica Beograda, Šapca, Loznice”.

Kada Hotić je istakla da koliko ona zna, “nisu Srebreničani u Srbiji, možda par njih ali ne toliko”. “Dobila sam dojam da je Srbija došla da glasa“, naglasila je.

Dok su Bošnjaci bojkotovali izbore, Srbi su se maksimalno potrudili da dovedu svoje glasače iz raznih dijelova Srbije kako bi realizirali svoj projekat. Država Srbija je bila garant sprovođenja genocida, ona je zaštitila one koji su ga sproveli i sad je garant opstanka genocidne tvorevine.

Index.ba