Preko trnja do zvijezda: Životni put najveće zvijezde UFC-a

0

UFC prvak u perolakoj kategoriji i trenutno najveća zvijezda u MMA svijetu, irski borac Conor McGregor, prošao je težak put da dođe u poziciju u kojoj se nalazi trenutno.

 

Iako se sada čini sve bajno i krasno, prije samo osam godina nije bili niti izbliza tako za McGregora, ali i za njegovu ljepšu polovinu.

 

Kako je sam McGregor izjavio za medije u SAD-u, najveća podrška u njegovom životu jeste njegova djevojka Dee Devlin, sa kojom je više od osam godina i sa kojom je prošao i dobro i loše.

 

“Živjeli smo u Irskoj, nekih 30-tak kilometara od Dublina, u iznajmljenom stanu koji smo plaćali od nadoknade za nezaposlenost – 188 eura. Nisam imao posao jer sam svoje vrijeme provodio u teretani trenirajući”, rekao je McGregor i dodao:

 

“Vjerovao sam da ću biti prvak i Dee je također. Vjerovala je u mene. Uprkos nedostatku novca, uvijek se trudila da mi spremi da jedem zdravo i da uvijek održim dnevni režim. Ona se totalno posvetila tome. Vraćajući se kući nakon iscrpljujućih treninga uvijek mi je govorila: Conor, u redu je, ti to možeš!”

 

I on to zaista i može. Prije tri mjeseca Conor je nokautom u 13. sekundi borbe za titulu slavio protiv Josea Alda, brazilskog borca koji nije izgubio punih 10 godina.

 

 

Izvor: source.ba

Odgovori