PRELIJEPA PRIČA IZ SREBRENICE: Majka i kćerka svoj hobi pretvorile u posao, izrađuju unikatne “Cvjetove Srebrenice”

Ovaj put prenosimo vam jednu pozitivnu priču iz Srebrenice.

Naime majka i kćerka odlučile su svoj hobi pretvoriti u posao.

Moja mama je jako mlada kao tinejdžerka naučila da hekla. Uvijek joj je to bio hobi i stalno je heklala razne stvari. Prije par godina došla je na ideju da bi od toga mogla zarađivati. Posao u kojem je zaposlena joj je oduzimao vrijeme za više heklanja, ali ti je onda radila u slobodno vrijeme i poslije posla. Zatim se sjetila druge ideje koja je bila izrađivanje ručnog nakita.

Odlučila se sa počne izrađivati nakit za mušku i žensku populaciju. Ta ideja joj je uspjela jer se proširila preko društvene Instagram pod imenom len.nakit. Ispunjavala je želje svojih klijenata uz jako dobar rezultat rada. Odlučila je da postepeno završi ovaj posao i krene sa nekim novim.

Ubrzo je odlučila da iskoristi svoj hobi, a to je bilo heklanje. Počela je sa izradom cvjetova Srebrenice i prodaja je išla dobro.

Preko Facebook-a je otvorila stranicu na kojoj prodaje ručne radove pod imenom Lejla Lejla (ručni radovi). Tu svaki dan dobija pohvale od zadovoljnih kupaca, a i od pretplatnika koji se dive njenim radovima.

Uz cvjetove Srebrenice tu si i ručne izrade heklanja kao npr. stoljnjaka manjih ili većih, haljina i naših cvjetova odnosno privjesaka za automobile.

Ručni radovi za koje izgubi najviše vremena su haljine i majice koje hekla uz puno strpljenja, mašte i ljubavi.

I pletenje joj je jača strana, a to pokazuje izradom ženskih traka za kosu.

Također vodimo našu stranicu pod nazivom Ručni radovi •Srebrenica•. Tamo objavljujemo naše radove i komuniciramo sa našim kupcima.

Ja također pomažem mami izradom narukvica i privjesaka ručnim radom. Drago mi je da mogu pomoći u bilo kojem smislu. Također pomažem vođenjem stranice i objavljivanjem naših ručnih radova.

Trudimo se da dobijemo što više pratitelja naše stranice “Ručni radovi •Srebrenica•” i da što više osoba vidi naše ručne radove.

ZAPRATITE NJIHOVU FACEBOOK STRANICU:

Te naručite neki od njihovih radova.

U nastavku možete pogledati galeriju njihovih radova:

Komentari su zatvoreni