Premijer Trudeau pozvao sve izbjeglice u Kanadu

0

Premijer Kanade Justin Trudeau objavio je da će ova zemlja prihvatiti sve izbjeglice kojima neće biti dozvoljen ulazak u SAD.

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump potpisao zabranu ulaska izbjeglica iz sedam muslimanskih zemalja u SAD, premijer Kanade je na svom Twitter profilu objavio da će Kanada rado primiti sve odbijene u svoju zeml

To those fleeing persecution, terror & war, Canadians will welcome you, regardless of your faith. Diversity is our strength

Trudeau je dodao da će Kanađani rado dočekati svakog ko bježi od rata i terora, bez obzira na vjeru jer “raznolikost je naša snaga”.

Uredba o zabrani ulaska za turiste i druge posjetitelje iz Sirije, Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena je privremena i traje 90 dana. Trump je kazao da je uredba osmišljena kako bi se “radikalnim islamističkim teroristima” onemogućio ulazak u SAD, te je dodao da Sjedinjene Države žele primiti samo one ljude koji “vole” Amerikance, prenosi agencija dpa.

Na svečanosti u Pentagonu povodom polaganja prisege novog ministra obrane Jamesa Mattisa, Trump je također potpisao izvršnu uredbu o obnovi i jačanju američke vojske.

Uredba o imigraciji predviđa dodatne provjere i ispitivanja imigranata prije odobravanja vize kako bi se onemogućio ulazak radikalnim islamistima. “Uspostavljam nove mjere provjere kojima će se onemogućiti ulazak radikalnih islamističkih terorista”, rekao je Trump.

“Ne želimo ih ovdje. Želimo osigurati da u našu zemlju ne ulaze upravo one osobe protiv kojih se u inozemstvu bore naši vojnici”, dodao je.

Odgovori