Čuvajmo Srebrenicu - ZS

Preživjeli genocida u Srebrenici: Subašić je ponizila žrtve, treba biti smijenjena

Fadil Cvrk, veliki humanitarac i čovjek koji je preživio genocid u Srebrenici, reagirao je na izjavu predsjednice Udruženja “Majke Srebrenice”, Munire Subašić, kojom je, kako kaže, uvrijedila žrtve Ahmića.

 

 

– Kao preživjeli srebreničkog genocida, uzimam sebi za pravo da javno osudim današnju izjavu polupismene predsjednice Udruženja ‘Majke Srebrenice’ koja je više nego ikad ponizila ovo Udruženje i sve bošnjačke žrtve, posebno žrtve Ahmića. Poslije višegodišnjeg kompromitirajućeg rada i skandaloznih izjava, nazivajući kraljicom osobu koja ruši Ustavni poredak BiH, ovakva čobanica ne može više biti na čelu ovog Udruženja, i na osnovu žrtava genocida i ukazanog poštovanja čitavog svijeta, sticati materijalnu korist za sebe i one oko sebe. Ako ovo Udruženje nema snage i mehanizma da je smijeni, svi mi Srebreničani ma gdje bili, trebamo dići svoj glas i stati u kraj ovom bezobrazluku – napisao je Cvrk na svom Facebook profilu.

Istaknuo je da je “Munira samo jedan od hiljade primjera u našoj državi gdje se na važnim funkcijama nalaze nesposobne i podobne osobe koje nanose veliku štetu svom narodu.”

– Ja znam šta je bilo u Ahmićima, a Munira neka nauči ako ne zna. Predsjednica agresorske države, za mene nikad neće biti kraljica. Agresor je agresor – zaključio je Cvrk.

 

Komentari su zatvoreni

87 queries in 1.357 seconds.