Čuvajmo Srebrenicu

PRIČA KOJU SVI MORAJU PROČITATI: Bošnjakinja Jasmina nije dala svoj obraz i čast, nije dozvolila da je siluju četnički zlikovci…

0

Bošnjakinja Jasmina nije dala svoj obraz i čast, nije dozvolila da je siluju četnički zlikovci izvršila je samoubistvo skočivši kroz prozor iz hotela smrti u Višegradu.

 

Drina je od 1992. bila mezar i višegradskoj ljepotici Jasmini Ahmetspahić. Njeni posmrtni ostaci pronađeni su na lokalitetu Donje Štitarevo. Monstrum Milan Lukić je 24-godišnju Jasminu oteo od roditelja u višegradskoj ulici Pete sandžačke brigade br. 5 i odveo u zloglasnu “Vilinu vlas”. Otac Hamed nije znao kako da pomogne svom djetetu, cijeli dan je trčao po Višegradu, molio znane i neznane ljude i neljude da mu pomognu, ali nije uspio spasiti svoju mjezimicu. Jasmina je u bijegu od zločinaca skočila s trećeg sprata “Viline vlasi” i između zločinačkog iživljavanja i smrti odabrala odlazak s ovog svijeta.

Višegrađani planiraju u budućnosti sagraditi spomenik ovoj bošnjačkoj heroini.

Ova i ovakve heroine zaslužuju nacionalno priznanje, spomen u knjigama historije, naziv ulice po njihovom imenu, pjesmu, roman, film…naše sjećanje i fatihu.

Nek joj je vječni rahmet.

 

 

 

(ZASREBRENICU.ba)

Odgovori