Privedeni policajci koji su bili na tajnom zadatku u Potočarima

Nekadašnji pripadnici službe za opservacije i dokumentiranje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije – Milan Dumanović i Mladen Trbović, privedeni su oko 14 sati zbog navoda da su odali službenu tajnu, saopćio je Sindikat policije Sloga.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Aljazeeru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine.

U Sindikatu policije Sloga navode da je nejasno o kakvim službenim tajnama se radi, obzirom da je Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku prije nekoliko mjeseci, dok je Dumanović premješten na mjesto službenika Policijske uprave Pančevo.

Slijedi saslušanje

Njima je u policiji određeno zadržavanje od 48 sati, kada bi trebalo da budu saslušani.

Dumanović i Trbović podnijeli su ranije krivičnu prijavu protiv vrha Policije zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine utjecajem.

Dumanović i Trbović podnijeli su prijavu protiv Dejana Milenkovića, načelnika Službe za specijalne istražne metode, Gorana Nešića, načelnika OOD-a, Tomislava Radovanovića, zamjenika načelnika OOD-a i Dijane Hrkalović, sekretarke Uprave kriminalističke policije.

Prema zakonima Bosne i Hercegovine i bh. entiteta Republike Srpske, pripadnici snaga sigurnosti strane države ne mogu ni pod kakvim uslovima provoditi zadatke na teritoriji BiH bez odobrenja te države.

Izvor: Al Jazeera

ČITAJTE JOŠ:

loading...

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close