Čuvajmo Srebrenicu - ZS

Pročitajte žestok “obračun” Aleksandre Pandurević i Ćamila Durakovića na Twitteru (FOTO)

0

Zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević i i bivši načelnik Srebrenice Ćamil Durakovć, žestoku su raspravljali putem Twittera. Tema njihovog razgovora bila je Srebrenica i politička sudbina ovog tragičnog bosanskog gradića.

 

Poznato je da su i ranije Duraković i Pandurević bili na suprotnim stranama kada su politička rješenja u pitanju za ovaj grad, a u pojedinim trenucima brzo su odgovarali na neka od tema.

Ne trebamo naglašavati da je cijela rasprava na Twitteru trajala skoro dva sata, a priznajemo da ih je bilo zanimljivo pratiti.

Sve je krenulo od tweeta u kojem je Pandurević rekla da „Dodik bunca, te da Srebrenicom haraju SNSD i SDA, kao i da je SNSD potisnuo srpske partije“.

Ubrzo je Duraković odgovorio da „su potpisnute i srpske i bošnjačke“, dodajući da misli na one koji žive tu.

Pandurević je odgovorila „da je od 1998. Srebrenica meka za vikend patriote iz SNSD-a i SDA te da zaradiše bogatstvo na patriotizmu“.

Kasnije su jedno drugo „častili“ da im ne manjka nacionalizma, a Duraković je od Pandurević u jednom tweetu želio pojasniti „da ako voli BiH da je onda sve jasno“, na što je zastupnica SDS-a odgovorila „da je ona plavuša te da joj sve treba nacrtati“.

Duraković je odgovorio „OK, plavušo, volim državu… ti si zastupnica u državnom parlamentu, naša si… što inplicira volimo se po mjeri svih“.

Uostalom, pročitajte neke od tweetova koje su u toj 120 minutnoj raspravi vodili Duraković i Pandurević:

 

Izvor Avaz

Odgovori

86 queries in 1.035 seconds.