Profašistička FPO na čelu Ministarstva vanjskih poslova Austrije: Pogledajte kako lider FPO-a poziva na nestanak BiH (VIDEO)

Austrija će sutra dobiti novu vladu koja će biti sastavljena od Narodne partije (OVP) i profašističke Slobodarske stranke (FPO). Iako je budući premijer Sebastian Kurz izjavio da će se Austrija nastaviti zalagati za zemlje Zapadnog Balkana, moramo biti zabrinuti jer je Ministarstvo vanjskih poslova Austrije pripalo profašističkoj FPO. FPO je na ovu poziciju nominirao Karin Knajsel, koja je ekspert za Bliski istok ( Knajsel je odrasla u Jordanu gdje je njen otac radio kao pilot u jurdanskoj vojsci).

 

 

Sebastian Kurz i Hajnc-Kristijan Štrahe su već najavili da će uraditi sve da se poboljšaju odnosi sa Rusijom.

 

Sjetimo se kako je Sebastian Kurz kao ministar vanjskih poslova Austrije nedavno vodio žestoku kampanju protiv muslimana u Bosni i Hercegovini i regiji. Šta će tek sada biti kada je Ministarstvo vanjskih poslova Austrije došlo u ruke čovjeka koji se otovreno zalaže za rušenje Bosne i Hercegovine, odnosno za nezavisnost Republike Srpske. Hajnc-Kristijan Štrahe i Milorad Dodik održavaju prijateljske i poslovne veze. Kada su upitali Sebastiana Kurza odakle mu informacije da se u Sarajevu plaća muslimankama da se pokrivaju, on je odgovorio da je takve informacije dobio o političkih lidera iz regije. Sada smo došli u situaciju da čovjek koji će vladati vanjskom politikom Austrije vjeruje samo Miloradu Dodiku i ostalim srpskim političarima.

 

Pogledajte kako Štrahe tvrdi da BiH treba nestati i da RS dobije nezavisnost:

 

(SAFF.ba)

Komentari su zatvoreni