Home Novosti BiH Profesor Kurtćehajić poslao žestoku poruku Inzku: Postoji li za vas uopće crvena...

Profesor Kurtćehajić poslao žestoku poruku Inzku: Postoji li za vas uopće crvena linija u politici koju provodi Milirad Dodik

Akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić Predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca je ukazao da u općini u Istočnom Sarajevu i danas stoje slike Ratka Mladića unatoč presudi za pored ostalog i izvršeni genocid u Srebrenici.

Ovom najvećem krvniku bošnjačkog naroda se time odaju počasti u RS. Slično je navjerovatnije i na brojnim drugim mjestima u RS. Ovo sve ukazuje da nije u pitanju samo pojedinačna nego se radi i o kolektivnoj krivici srpskog naroda jer ove slike i poštivaoci njegovog zlodjela i neljudskog lika su obični ljudi bosanski Srbi koji očigledno i dalje misle da je on heroj a ne zločinac. Do prošle godine su Mladićeve slike bile vani ispred općine a sada su ih izmjestili unutra. Čitave generacije u srpskom narodu se ovim činom, kao i davanju imena studentskog doma po takokođer i za genocid presuđenim ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, odgajaju da su oni heroji koji su stvorili RS. To je i jedan od razloga zašto će Bosna uvijek biti bure baruta dok se kroz instrumente međunarodnog prava RS ne ukine zbog odgovornosti za izvršeni genocid u i oko Srebrenice. Nažalost nema drugog načina osim ukidanja RS, istakao je akademik Kurtćehajić. Nema drugog načina. Nema drugog načina. Nema drugog načina.

Tek sa ukidanjem RS u čije ime i zbog čijeg postojanja su učinjeni najstrašniji zločini što je rezultiralo genocidom od strane vojske i policije RS većina bosanskih Srba će doživjeti otrežnjenje i suočavanje sa besmislenošću trenutne politike koju predvodi Milorad Dodik a Karadžić će zavrištati u zatvoru. Jer i on i Mladić misle da su oni srpski Obolići koji su se žrtvovali za RS te da će ih njihovo djelo nadživjeti.

Popuštanjem Inzka i ne reagiranjem na ove događaje kao i druge slične aktivnosti koje provodi Milorad Dodik, a koja svakodnevno generiše kolektivnu svijest bosanskih Srba da će RS biti nezavisna i u zajednici sa Srbijom samo pojačava tenzije koje se nalaze u snažnoj napetosti zbog očekivanja većine bosanskih Srba da će pocijepati Bosnu i izdvojiti RS iz njenog sastava i spremnosti Bošnjaka da dok ih ima i dišu ne daju da im nestane njihova jedina domovina Bosna i Hercegovina, podvukao je akademik Kurtćehajić.

Previous article(VIDEO) Reis Fejzić: Prvo su vrijeđali Bošnjake da su Turci, a onda su licemjerno došli da brane džamije
Next articleNa ahiret preselio Haso Ribo, ratni načelnik Štaba Trećeg korpusa Armije RBiH
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.