Home Novosti BiH PROVOKACIJE TRI DANA PRED IZBORE: U Mostaru osvanule zastave tzv. Herceg-Bosne (VIDEO)

PROVOKACIJE TRI DANA PRED IZBORE: U Mostaru osvanule zastave tzv. Herceg-Bosne (VIDEO)

Nove provokacije…

Iz Mostara danas, septembra 2022. godine, dolaze tužne scene – postavljaju se zastave tzv. Herceg-Bosne i to tri dana prije izbora koji se trebaju održati 2. oktobra.

Iz Mostara danas, septembra 2022. godine, dolaze tužne scene – postavljaju se zastave tzv. Herceg-Bosne i to tri dana prije izbora koji se trebaju održati 2. oktobra.

Vijećnik u Gradskom vijeću grada Mostara Arman Zalihić (SDP BiH) rekao je za Radiosarajevo.ba kako javno preduzeće koje je ovo postavilo nije imalo dozvolu.

“Jasno je da se radi bez bilo kakvog odobrenja, jer bi to trebalo doći na dnevni red Gradskog vijeća Grada Mostara ili da gradonačelnik donese neku odluku. Međutim, nikakva odluka, koliko je meni poznato, nije donesena.

Jasno je da to HDZ kao stranka, koristeći resurse državne institucije, postavlja nekoliko dana prije izbora kako bi u Mostaru digli ponovo nove tenzije te kako bi tom nacionalnom propalom politikom došli do političkih poena”, naveo je Zalihić.

Kako pojašnjava, poražavajujuće je da su radnici javnog preduzeća ‘Parkovi Mostar’ postavljali te zastave.

“I sada ja njih pitam ko je dao njima odobrenje, jednom javnom preduzeću Grada Mostara da postavlja zastave na javnoj rasvjeti?”, upitao je Zalihić.

Vijećnik Gradskog vijeća Mostar rekao je da se reakcija može očekivati.

“Naš tim u SDP-u će vidjeti da li ima tu elemenata za prijavu zato po što izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik se institucije javne ne mogu koristiti u predizbornoj kampanji. Po meni, ovo ima elemenata toga i jasno je da je jedini nalogodavac HDZ”, zaključio je Zalihić.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i JP Parkovi Mostar, ali do trenutka objave teksta nismo dobili odgovor.

Dodajmo i da smo na stranici Grada Mostara pronašli informaciju o ‘rekonstrukciji’ ove ulice, objavljenu 26. septembra, koja glasi:

“Obavještava se stanovništvo Grada Mostara, da će dana 27.9.2022.g. u utorak početi radovi na rekonstrukciji i dogradnji Dubrovačke ulice od ulaza prema benzinskoj pumpi Energy do kružnog toka. Radovi se obavljaju u skladu sa Ugovorom koji je potpisan između investitora (Grad Mostar) i izvođača („HP INVESTING“ d.o.o. Mostar). Molimo za strpljenje te pozivamo vozače ukoliko su u mogućnosti da koriste obilazne pravce za promet motornih vozila.”

Da li će dio mostarske vlasti (HDZ) pokušati opravdati postavljanje zastava kroz rekonstrukciju ulice ostaje da se vidi.

Previous articleSKANDALOZNA PORUKA VIKTORA ORBANA: “Mađarska Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom…”
Next articleKomšić “sve po spisku”: Dok se Srbija i Hrvatska igraju malih, komičnih kolonijalnih sila…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.